Colocviul Tinerilor Scriitori se va desfăşura la Alba Iulia

COMUNICAT DE PRESĂ

La finalul acestei săptămâni, Alba Iulia va găzdui o nouă ediție a Colocviului Tinerilor Scriitori. Desfășurat sub deviza „Confluențe literare”, colocviul va reuni tineri creatori de literatură din toată țara, care vor susține recitaluri de poezie pentru publicul albaiulian de toate vârstele. Evenimentul va avea loc în curtea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, pe data de 24 septembrie 2021, începând cu ora 17:00.

„Colocviile Tinerilor Scriitori s-au născut din dorința Uniunii Scriitorilor din România de a promova creațiile literare ale tinerilor și de a le da ocazia celor mai talentați dintre ei să-și aducă creațiile în fața publicului, adesea în prezența unor critici literari, care să vorbească despre literatura tânără de azi. An de an, la colocviile acestea s-au manifestat talente reale, încununate cu premii și publicarea celor mai bune creații în revistele literare” a declarant Cornel Nistea, președintele filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul din data de 24 septembrie 2021 este organizat de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Alba – Hunedoara și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și face parte din programul 10 PARTENERIATE/10.5 Colocviul Tinerilor Scriitori, program ce este parte a planului managerial al bibliotecii gazdă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *