Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac – ofertele turismului rural, gastronomie, expoziții și spectacole de folclor

Stațiunea turistică Albac din Munții Apuseni găzduiește, în perioada 4 – 5 septembrie 2021, Târgul Național de Turism Rural – unul dintre cele mai importate târguri de turism rural din România. Evenimentul este cel mai longeviv târg de promovare a turismului rural, reunind reprezentanții din turism la nivel regional și național care promovează oferta zonelor cu potențial agroturistic. Ediția din acest an este adaptată contextului epidemiologic actual, fiind organizată cu respectarea tuturor măsurilor legale de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Târgul va debuta, sâmbătă, 4 septembrie 2021, la ora 14:00, cu vizitarea expoziției în care este prezentată oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din județul Alba, a atelierelor și expozițiilor de meșteșuguri tradiționale românești. Nu vor lipsi nici demonstrațiile de gastronomie tradițională din Munții Apuseni, iar apoi participanții vor fi invitați să viziteze expoziția etnografică din stațiunea turistică Albac și expoziția de artă fotografică „Spectacolul naturii” semnată de Carmen Barna.

La ora 17:30, este programată deschiderea oficială a târgului printr-un recital al Grupului tradițional de tulnicărese din zonă și premierea locuitorilor din Albac la 50 de ani de căsătorie. În program este inclus și un concert cu muzică de fanfară susținut de Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș. Manifestările continuă cu un spectacol folcloric în care vor evolua Taraful „Moțul” din Horea, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” (dirijor Alexandru Pal), alături de soliștii vocali Leontina Fărcaș​​, Nicolae Plută, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița​​, Nicolae Tuhuț, Ciprian Roman, Mihaela și Ciprian Istrate.

Târgul de Turism Rural de la Albac va continua, duminică, 5 septembrie 2021, cu vizitarea expoziției în care este prezentată oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din județul Alba, a atelierelor și expozițiilor de meșteșuguri tradiționale românești precum și cu demonstrații gastronomice. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea vedea și expoziția de artă fotografică „Aurarii din Munții Apuseni” semnată de Vasile Sârb. La ora 17:00, pe scena din centrul comunei Albac, va avea loc Concursul de Interpretare la Tulnic „In Memoriam Elena Pogan”, care în acest an a ajuns la ediția a IV-a.

Și pentru ziua de duminică organizatorii Târgului Național de Turism Rural de la Albac au pregătit un spectacol folcloric cu Tulnicăresele din Albac, Ansamblul folcloric „Cununa de Sânziene” Dipșa, Bistrița-Năsăud, Corul bărbătesc „Voivozii munților“ din Covasna, Grupul vocal „Crăișori moțești“ din Albac, Andrada Mateș, Sergiu Sotelecan, Ancuța Matei Olar, Adriana Irimieș, Ionela Moruțan, Cristian Pomohaci.

Târgul Național de Turism Rural de la Albac este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Albac. Târgul este o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

PROGRAMUL TÂRGULUI DE TURISM RURAL DE LA ALBAC

Sâmbătă, 4 septembrie 2021

​​​​• CENTRUL COMUNEI ALBAC

14:00​-​VIZITAREA STANDURILOR EXPOZIȚIONALE și a EXPOZIȚIEI ETNOGRAFICE ALBAC

​- Oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din Județul Alba

​- Ateliere și expoziții de meșteșuguri tradiționale românești

– Gastronomia tradițională din Munții Apuseni

​- Expoziția etnografică din Stațiunea turistică Albac

​- Expoziția de artă fotografică ,,Spectacolul naturii” semnată Carmen Barna

17:00​-​MUZICĂ DE PROMENADĂ

​Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș

• SCENA DIN CENTRUL COMUNEI ALBAC

17:30​-​DESCHIDEREA OFICIALĂ A TÂRGULUI DE TURISM RURAL DE LA ALBAC

​- Grupului tradițional de tulnicărese din Stațiunea Turistică Albac

​- Premierea locuitorilor din Albac la 50 de ani de căsătorie

18:00​-​SPECTACOL FOLCLORIC

TARAFUL ,,MOȚUL” din HOREA

ANSAMBLUL FOLCLORIC ,,AUGUSTIN BENA” AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor ALEXANDRU PAL

alături de soliștii vocali: LEONTINA FĂRCAȘ​​, NICOLAE PLUTĂ, ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA​​, NICOLAE TUHUȚ

CIPRIAN ROMAN

MIHAELA și CIPRIAN ISTRATE

21:00​-​FOC DE TABĂRĂ

Duminică, 5 septembrie 2021

• CENTRUL COMUNEI ALBAC

10:00​-​VIZITAREA STANDURILOR EXPOZIȚIONALE și a EXPOZIȚIEI ETNOGRAFICE ALBAC

​- Oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din Județul Alba

​- Ateliere și expoziții de meșteșuguri tradiționale românești

– Gastronomia tradițională din Munții Apuseni

​- Expoziția etnografică din Stațiunea turistică Albac

​- Expoziția de artă fotografică ,,Aurarii din Munții Apuseni” semnată Vasile Sârb

• SCENA DIN CENTRUL COMUNEI ALBAC

17:00​-​CONCURSUL DE INTERPRETARE LA TULNIC ,,In memoriam ELENA POGAN”, ed. a IV-a

​​Concurs de interpretare la tulnic și decernarea premiilor

18:00​-​SPECTACOL FOLCLORIC

Tulnicăresele din Albac

Ansamblul folcloric ,,Cununa de Sânziene” Dipșa, Bistrița-Năsăud

Corul bărbătesc ,,Voivozii munților“ din Covasna

Grupul vocal ,,Crăișori moțești“ din Albac

Andrada Mateș, Sergiu Sotelecan

ANCUȚA MATEI OLAR

ADRIANA IRIMIEȘ

IONELA MORUȚAN

CRISTIAN POMOHACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *