APA C.T.T.A. S.A: Utilizarea apei potabile la agricultură produce dificultăţi în furnizare

Revenim cu informarea consumatorilor referitoare la situatia alimentarii cu apa potabila in perioada de vara, in care consumul de apă potabilă distribuită prin sistemul public din aria deservită de SC APA C.T.T.A. S.A. ALBA în județul nostru este crescut, în particular în zona rurală.

Acest consum crescut se datorează in principal caniculei dar și activitătilor agricole și de grădinărit. Operatorul regional depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar întâmpina dificultăți în asigurarea acestui serviciu în multe din localitățile în care operează, tocmai din aceste motive.

Sistemul de alimentare funcționează la capacitate maximă, dar cu toate acestea, consumul este foarte mare, ceea ce duce la imposibilitatea încărcării complete a rezervoarelor multor localități din zona rurală, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal. In special localitățile: Ciugud, Drâmbar, Hăpria, Limba, Șeușa, Teleac, Berghin, Ghirbom, Henig, Straja, Ohaba, Secășel, Colibi, Cricău, Craiva, Tibru, Pianu de Sus și Pianu de Jos.

Ținând cont de aceste aspecte, adresăm un apel insistent cetățenilor să utilizeze responsabil  apa potabilă și să fie constienți de faptul că fac parte dintr-o comunitate si  folosind apa potabilă în orice alt scop (activități agricole și de grădinărit), poate conduce la posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru necesități casnice, sau o vor avea cu o turbiditate mărită, datorită aceluiași motiv. Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi, spălarea autovehiculelor, etc utilizați apa din alte surse ( foraje proprii, puțuri, fântâni)

Ne dorim ca si reprezentantii primariilor acestor localitati sa ne sprijine în corecta informare a locuitorilor cu privire la cele menționate mai sus.

 Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Conducerea SC APA CTTA SA ALBA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *