Timflow, sistemul de monitorizare a trasabilității lemnului dezvoltat de HS Timber Group, împlinește patru ani de funcționare.

„După patru ani și peste 123.000 de transporturi înregistrate în Timflow, ne mândrim că am reușit să sporim semnificativ securitatea lanțului de aprovizionare și că am contribuit la lupta împotriva tăierilor ilegale din Romania,” spune Adrian Lucan, managerul Departamentului de Control și Certificare a Lanțului de Aprovizionare din cadrul HS Timber Productions.

Ce este Timflow și cum funcționează?

Timflow este un sistem de monitorizare prin GPS a trasabilității lemnului.

Cu ajutorul acestuia, toate fabricile HS Timber Productions din România se asigură că fiecare transport de la noi din țară care ajunge la porțile lor este monitorizat – de la locul de încărcare și până la poarta fabricii. Fiecare camion este dotat cu un dispozitiv GPS care înregistrează cu precizie rutele camioanelor care transportă buștean.

Toți transportatorii dețin un terminal mobil, cu ajutorul căruia introduc în sistem date despre transport, cum ar fi avizul de însoțire a mărfii, codul SUMAL, date de identificare ale mijlocului de transport și fotografii ale încărcăturii la momentul încărcării. La poarta fabricii, se verifică dacă toate aceste informații corespund cu datele inițiale.

Accesul la Timflow nu este limitat exclusiv la nivelul echipei de certificare și control.

În linie cu politica de transparență și deschidere a HS Timber Group, Timflow poate fi accesat online sau de pe mobil de către orice persoană, în mod gratuit. Pentru a avea acces la datele furnizate de Timflow, utilizatorii trebuie să își configureze un cont pe www.timflow.com. Transporturile pot fi verificate selectând o dată calendaristică și un punct de descărcare.

Ce pot verifica utilizatorii cu ajutorul Timflow:

  • toate transporturile de la noi din țară din ultimele 12 luni care au ajuns la porțile fabricilor HS Timber Productions;
  • informații despre documentele de transport;
  • fotografii ale încărcăturii;
  • rutele camioanelor;
  • pot solicita copii ale documentelor de transport.

În plus, cu ajutorul Timflow, compania se asigură că toate transporturile sunt legale, îndeplinesc cerințele sistemului Due Diligence și că lemnul nu provine din parcurile naționale.

Timflow este o parte importantă a sistemului Due Diligence al HS Timber Group și susține eforturile grupului de reducere a riscului de apariție a lemnului neconform în lanțul de aprovizionare.

Cifre cheie:

Total camioane echipate cu GPS: 1.207

Total transporturi înregistrate (aprilie 2017 – aprilie 2021): 123.987

Total transporturi înregistrate (ianuarie 2021 – aprilie 2021): 11.613

Număr utilizatori: 422

Intră și tu chiar astăzi pe www.timflow.com ca să știi exact de unde vine lemnul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *