De Ziua Mondială a Teatrului, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș găzduiește un eveniment on-line

          Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită, în fiecare an, în data de 27 martie. Această aniversare a fost fondată în anul 1961, de Institutul Internațional de Teatru (ITI). În ţara noastră, istoria teatrului începe în mai 1798, când domnitorul Hangerli-Vodă permite înființarea unei trupe de teatru. „Românul se ridică din adânc, deodată, cu capul spre soare! Idei mari îi deschiseră largi porțile gândirii […]. Îi trebuia acum ceva nou ca să-i ademenească voia bună, ceva puternic ca să-l miște, ceva adevărat și viu și aproape de inima lui, în care râsul și plânsul deopotrivă să-l stăpânească. […] Îi trebuia TEATRUL!” (Dimitrie C. Ollănescu, Teatrul la români, București, Editura Eminescu, 1981)

           În acest an, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Biblioteca Municipală „Lucian Blaga”, vă oferă, în mediul online, momente speciale dedicate Zilei Mondiale a Teatrului.

          Astfel, sâmbătă, 27 martie 2021, între orele 12.00-18.00, pe paginile noastre de socializare, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș propune întâlniri memorabile dăruite de Trupa de teatru copii „Masca” Sebeș, elevii participanți la „Seminariile de limba engleză prin lectură şi joc de rol”, organizate de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş și copiii de la cursurile de limba engleză “Let’s have fun with English”, coordonați de prof. Lavinia Kamla Donose și expoziția tematică de carte „Elogiu teatrului”, realizată din fondul de carte al bibliotecii. Aceștia sunt micii noștri actori, sensibili la laude, vibrând la aplauze, visând la personajele lui Shakespeare, la scenă, la marea lor comuniune cu arta teatrală.

           Teatrul cuprinde și exprimă viața, dăinuiește prin actori, acești minunați eroi ai scenei, costumați și învăluiți în lumina reflectoarelor. Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, vă invităm să ne transformăm aplauzele de la fiecare reprezentație în cuvinte de apreciere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *