Viceprimarul Emil Popescu: „Vă aştept să fiţi din nou parte a deciziei”

Bugetarea participativă se pare este politica pe care administraţia municipiului Alba Iulia a adoptat-o de la începutul preluării mandatului. Într-o postare pe pagina de pe o reţea de socializare, viceprimarul Emil Popescu învită cetăţenii să fie parte a construirii bugetului pe anul 2021.

„Bugetul unei localităţi este la fel ca şi bugetul unei familii. Fie că este mare sau mic, el trebuie programat şi cheltuit cu multă grijă şi trebuie să acopere toate nevoile casei şi ale celor care locuiesc în ea. De aceea decizia trebuie să fie luată de capul familiei împreună cu ceilalţi membri, pentru ca nimeni să nu fie nedreptăţit. La fel şi în cazul bugetului unei localităţi, toţi cei care contribuie la el, trebuie să fie parte a deciziei şi mai ales să beneficieze în mod egal.


De aceea, în calitate de viceprimar, vă invit să fiţi parte a deciziei în ceea ce priveşte constituirea bugetului local pe anul în curs.

Proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021 este în dezbatere publică pe site-ul primăriei: https://www.apulum.ro/ro/pdf6/Proiect_buget_2021_22032021_2.pdf


Propunerile concrete pentru structurarea bugetului local pe anul 2021 pot fi depuse până în data de 5 Aprilie, pe adresa de email office@apulum.ro


Aşa cum am promis, împreună cu primarul Gabriel Pleşa şi echipa de consilieri ai USR, încurajăm participarea cetăţenilor din Alba Iulia la luarea deciziilor, pentru că oraşul le aparţine, iar noi trebuie să îi reprezentăm cu toată priceperea de care putem da dovadă. Şi în acest an, bugetul va fi participativ, aşa cum trebuie să fie într-o societate democratică, şi de aceea vă aşteptăm opiniile şi propunerile pentru investiţiile care consideraţi că trebuie făcute în infrastructură, dezvoltarea zonelor în care locuiţi, evenimentele culturale pe care vreţi să le organizăm”, scrie viceprimarul Emil Popescu în postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *