ROTARY CLUB ALBA IULIA CIVITAS SOLIS – Copiii pot fi egali în educație cu ajutorul nostru !

            Plecând de la necesitatea continuării educației online în perioada pandemiei, pentru ROTARY ALBA IULIA CIVITAS SOLIS, 1 Decembrie 2020 a reprezentat demararea unei noi campanii în folosul comunității prin proiectul  ” Copiii pot fi egali în educație cu ajutorul nostru !” Campania de strângere de fonduri a fost dedicată copiilor din medii defavorizate care au nevoie de o tabletă electronică și conectare la internet pentru a putea participa la cursurile școlare online.

            Prin generozitatea membrilor clubului, a colegilor rotarieni din întrega țară, precum și a sponsorilor persoane fizice și juridice, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis a reușit să strângă pentru această cauză suma de 14.000 lei.

            1 Martie 2021 a reprezentat finalizarea acestui proiect de ajutorare a copiilor care nu aveau încă posibilitatea materială de a beneficia de educația în sistem online. Din toate fondurile obținute, clubul rotarian a achiziționat 20 de tablete electronice și 20 de abonamente de conectare la internet pentru un an .

            Micii beneficiari ai acestei campanii au fost 20 de copii ce învață la școlile gimnaziale din Daia Română – 9 copii, Răchita – 1 copil, Avram Iancu -1 copil. Printre destinatari s-au numărat și 4 copii de la Centrul de zi pentru copii ”Cuvioasa Paraschiva” din Alba Iulia și 3 copii de la Casa de tip familial ” Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud.

            De asemenea, 2 tablete și abonamente au fost oferite copiilor din familia Rațiu din Alba Iulia, familie din care 8 din cei 9 copii sunt elevi, dar aceștia au primit din partea statului doar 2 tablete pentru orele online.

            Toți acești copii, cărora le-a lipsit posibilitatea de a participa zi de zi la orele online, conectarea cu dascălii și colegii lor, au primit cu bucurie și entuziasm acest drept la educație de care trebuie să beneficieze. Iar profesorii acestor copii au avut doar cuvinte de laudă despre ei, sunt activi la ore, se straduiesc și învață și sunt atașați de colegii lor, singurul impediment fiind lipsa resurselor materiale.

            ” Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis dorește să le mulțumească sponsorilor – persoane fizice și juridice și colegilor rotarieni din țară pentru că au înțeles să se alăture și să facă posibilă realizarea acestui proiect în beneficiul copiilor defavorizați din județul Alba și implicit în beneficiul educației ce trebuie asigurată fiecărui copil din România ”, a menționat Carmen Orvas – Președintele clubului în mandatul 2020 -2021 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *