Spitalul din Câmpeni, sub supravegherea primarului

Într-o postare de pe pagina de facebook, primarul oraşului Cîmpeni a relatat cum a decurs vizita domniei sale la Spitalul Orăşenesc, spital susţinut de autorităţile locale.

“Astăzi, pe agenda mea de lucru a fost Spitalul de Boli Cronice Câmpeni

Așa cum am spus, sănătatea este prioritară pentru administrația publică din Câmpeni.

Astăzi am fost în vizită de lucru la Spitalul de Boli Cronice din orașul nostru. Am vizitat secțiile, saloanele, laboratoarele, sălile de investigații medicale, într-un cuvânt toate spațiile de care depinde activitatea spitalului și calitatea actului medical. A fost rezolvată și problema aparatului radiologic digitalizat (în valoare de aproximativ 200.000 de euro) de generație 2019, care acum este funcțional. Pot să spun că sunt mulțumit de ce am văzut.

Am cerut personalului medical să iasă din saloane ca să pot discuta singur cu pacienții. Aceștia mi-au spus că sunt mulțumiți de condiții și de modul în care sunt tratați. Ba chiar au spus că la alte spitale nu au fost atât de bine tratați ca și aici la Câmpeni.

Am stabilit împreună cu personalul medical și cel auxiliar să rezolvăm problemele cele mai urgente – reabilitarea magaziei de alimente și rezolvarea infiltrațiilor de apă de la nivelele inferioare ale clădirii datorate scurgerii de apă din terasele exterioare.Am vorbit și cu personalul care deservește spălătoria și care vine în contact cu hainele și lenjeria pacienților cu TBC și care au beneficiat în trecut de sporuri la salariu și pe care acum nu le mai primesc. Le-am promis că atunci când situația financiară a spitalului o va permite vor primi din nou aceste sporuri speciale.

Pompierii de la Stația de Pompieri au efectuat și o simulare în caz de incendiu pentru a vedea dacă personalul știe ce are de făcut în asemenea situații. La această simulare am participat și eu, împreună cu viceprimarul Valentin Gog și consilierul primarului, Dorin Matei. Angajații spitalului s-au descurcat bine, iar pompierii le-au mai explicat încă o dată cum funcționează extinctorul și ce pași au de urmat dacă izbucnește un incendiu și trebuie evacuată clădirea.

Și Spitalul de Boli Cronice a avut datorii când am preluat eu mandatul de primar. Am dat suma de 70.000 lei în luna decembrie 2020, prin hotărâre de consilu local, pentru a debloca contul spitalului care era blocat de arierate și am rezolvat situația.

Și această unitate de sănătate va beneficia de tot sprijinul meu și al administrației publice locale.

Locuitorii orașului Câmpeni dar și cei din zona Apusenilor care vin la acest spital trebuie să beneficieze de condiții de calitate (investigații și tratamente medicale, cazare, alimentație etc.).

Sănătatea nu este un privilegiu ci un drept al nostru al tuturor!

Cristian Dan Pașca – Primarul Orașului Câmpeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *