Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită la Sebeş printr-un program derulat în mediul online

Muzeul Municipal ”Ioan Raica” propune un exponat al lunii inedit

Duminică, 24 ianuarie 2021, Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită de Municipiul Sebeș, în mediul online, prin activități muzeale și printr-un scurt concert de fanfară reunind cântece patriotice.

Începând cu ora 10.00, în mediul online, pe pagina de Internet a Centrului Cultural ”Lucian Blaga” și a Muzeului Municipal ”Ioan Raica”, pe paginile noastre de social-media, vă invităm să descoperiți exponatul lunii ianuarie: un fragment de eşarfă tricoloră care a fost ataşată de unul dintre steagurile de luptă româneşti folosite în timpul Războiului de Independenţă al României (1877-1878). La ora 12.00, muzeografii Radu Totoianu și Călin Anghel ne invită la o călătorie în vremea ”Generației pașoptiste și a Unirii Principatelor Române de la 1859”. Fanfara din Petrești încheie programul zilei, printr-un scurt concert de muzică patriotică, pe care vă invităm să îl vizionați, începând cu ora 17.00, pe conturile noastre de social media.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeş, Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș și Muzeul Municipal ”Ioan Raica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *