Breaking news. Se propune ridicarea carantinei. Pe surse!

Surse apropiate Comitetului Judeţean pentru Situaşii de Urgenţă ne-au declarat că DSP Alba a propus din ridicarea starii de carantină pentru Alba Iulia, în condiţiile în care în ultimele zile incidenţa a fost sub 6 cazuri la mia de locuitori, iar punctajul obţinut este cu mult sub cel cu care a fost impusă restricţia, respectiv Analiza de Risc are astăzi un punctaj de 44 de puncte. Astfel, acum decizia este în mâna INSP-ului, cel care trebuie să avizeze propunerea şi a CJSU care după accea o va aproba sa nu.

Amintim că municipiul Alba Iulia a rămas sub carantină după ce celelalte localităţi, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud au scăpat de restricţiile impuse, cu toate că trendul era clar în scădere.

Astfel, în ultimele 24 de ore în judeţul Alba au fost înregistrate 48 de noi cazuri de persoane confirmate pozitiv, iar incidenţa pe Alba Iulia este de 5,65 de cazuri la mia de locuitori.

De la începutul pandemiei au fost confirmate 11290 de cazuri, dintre care, 9512 de persoane au fost declarate vindecate iar 290, decedate.

Sambata, în Alba au fost prelucrate 211 probe, la SJU. Numărul total de teste efectuate pana în prezent în județ a ajuns la 132773.

Iata listele cu incidenta cazurilor şi numărul de cazuri oi pe fiecare loclaitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *