Precizări de la Prefectura Alba privind modelul de declaraţie pe propria răspundere

Ținând cont de multiplele dezbateri apărute recent în spațiul public privind redactarea declarației pe proprie răspundere, care trebuie întocmită în perioada instituiri carantinei zonale, vă comunicăm următoarele informații:

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura olografă a declarantului.

Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic. ( ex telefon, tabletă).

Precizăm ca cetățenii pot prezenta si o declarație  scrisă de mână, dar care să cuprindă mențiunile anterioare. Totodată pot folosi  orice tip de declarație apărute recent în spațiul public, dar cu respectarea cerințelor expuse anterior.

Informăm cetățenii care folosesc declarații care conțin elementele prevăzute în hotărârea CJSU Alba, respectiv  art. 4, punctul 3 și punctul 5,  că pot adăuga în cuprinsul declarației și alte motive bine întemeiate, însoțite, dacă este posibil de acte doveditoare a motivului deplasării. ( susținere examen, ridicare acte de stare civilă, pașaport, etc).

Menționăm faptul că toate activitățile care nu sunt interzise prin hotărârea CJSU Alba să se desfășoare în perioada carantinării zonale,  se derulează în condițiile stabilite prin hotărâri și ordinele ministerelor de specialitate din fiecare domeniu de activitate.

Facem un apel la populație să respecte toate măsurile care sunt necesare, obligatorii pentru fiecare dintre noi, astfel încât să limităm răspândirea virusului SARS CoV 2. Este momentul să fim uniți, toleranți și să ajutăm cu toții după puterile noastre pentru a putea depăși împreună cu bine această situație. Depinde doar de noi să fim puternici și responsabili!  

Instituția  Prefectului – Județul Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *