Federaţia SINDALIMENTA: România moare sub ochii noştri Eliminati masura de inchidere a pietelor agroalimentare


„După un an in care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existența unei secete fără precedent, dar mai ales din cauza inconştienţei criminale a Guvernului Orban şi a preşedintelui României Klaus Iohannis, care i-a girat incompetenţa crasă, acum a venit vremea ca şi micii producători agricoli să primească o lovitură nimicitoare prin închiderea pieţelor agroalimentare începând de luni, 9 noiembrie. Înaintea acestei masuri aberante, tot din cauza incompetenţei guvernului, au plătit cu locurile de muncă angajaţii din sectorul HoReCa și in mod direct transportatorii şi cei din industria alimentară. Stocurile de alimente create, refuzul și dezinteresul manifestate de ”Guvernul meu” pentru acordarea unor forme de sprijin acestor sectoare, au condus la închiderea multor afaceri și la creșterea numărului de șomeri.

Chiar dacă a revenit după declaraţiile iniţiale şi a precizat că este vorba doar despre pieţele care funcţionează în spaţii închise, preşedintele ne demonstrează că nu ştie cum arată pieţele din marile oraşe. Funcţionează în spaţii închise domnule Iohannis şi dacă dumneavoastră nu mergeţi prin pieţe pentru că, probabil, consideraţi că este sub demnitatea dumneavoastră să vă întâlniţi în stradă cu România cea adevărată, măcar aveţi bunul simţ şi întrebaţi-vă consilierii!

Noua decizia a guvernului care conduce România da o lovitură fatală producătorilor agricoli pentru care piaţa reprezintă singura oportunitate pentru valorificarea producţiei.

Ce vor face acum zecile de mii de mici producători agricoli după ce pieţele se vor închide? Ce vor face cu marfa? Cum vor mai reuşi să-şi întreţină familiile? Sunt întrebări la care conducerea criminală a României de astăzi, guvernul care a distrus ţara în numai câteva luni şi incompetentul său preşedinte, nu a considerat că merită să vină cu răspunsuri și cu soluţii.
În timp ce micii producători agricoli sunt condamnaţi la sărăcie, noua decizie de a închide pieţele agroalimentare este soluţia perfectă pentru lanţurile de supermarketuri. Ca şi cum profiturile imense obţinute de acestea până acum nu erau de ajuns, Orban şi Iohannis le pun pe tavă o nouă oportunitate de îmbogăţire.


Dacă pieţele agroalimentare sunt un pericol pentru sănătatea românilor, supermarketurile, care funcţionează tot în spaţii închise și care se vor supraaglomera, prin creșterea evidenta a numărului de persoane care trebuie să se aprovizioneze, de ce nu sunt domnule Orban, domnule Iohannis? Care este explicaţia logică pentru care aţi decis ca pe fermierii români să-i omorâţi, iar marile reţele internaţionale de retail să le îmbogăţiţi şi mai mult?


Cum puteți lua aceste măsuri care pun capac economiei românești explicandu-ne ca ne protejati, timp în care doriți să organizați alegeri cu orice preț? Cât ne veți mai umili considerându-ne proști?

Eliminați masura închiderii piețelor agroalimentare !

Este momentul să vă opriti si sa arătați ca sunteți români care vă iubiti țara și pe care nu doriți s-o distrugeți. Romania nu este la cheremul vostru și nu puteți face ce vreți cu ea. România este a poporului pe care voi l-ați batjocorit cu toții timp de 30 de ani! Luați-vă labele de pe micii producători, nu vă mai bateți joc de ei și de familiile lor, fiindcă și așa le-ați gonit copiii făcând să rămânem fără forța de muncă în agricultură! Stați de vorbă cu ei ca să le cunoașteți problemele, nu-i omorâți.
Să nu ne mai amăgim singuri, aşteptând vreo explicaţie de la cei doi. Nu există nicio explicaţie logică. Există doar inconştienţa criminală a doi indivizi care nu au ce căuta în funcţiile pe care le ocupă acum.

Ar trebui și consider ca este momentul ca fermierii noștri să dea dovadă de solidaritate. Fraților, deciziile acestor incompetenți conduc oricum la pierderea produselor pentru care ați trudit mult. Este momentul ca acești nepricepuți care tot timpul au luat măsuri fără să gasească soluții si fără să se consulte cu micii producători, sa cunoască forța voastră. In semn de protest, desigur organizați si repectând legislația, marfa nevândută in piețe trebuie sa ajunga să ajungă in fața Guvernului și a Palatului Cotroceni. Poate așa vor se vor trezi și vor găsi soluții.”

                                                                                       Dragos Frumosu
                                                                PRESEDINTE F.S.I.A.-SINDALIMENTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *