ZIUA ARHIVELOR: EVENIMENT PRILEJUIT DE INTRAREA ÎN PATRIMONIUL ARHIVELOR NAȚIONALE A DOCUMENTELOR DONATE DE CĂTRE REPUTATUL ACADEMICIAN LEON DĂNĂILĂ

Arhivele Naționale organizează vineri, 30 octombrie 2020, începând cu ora 10.00, la sediul Bibliotecii Academiei RomâneSala Theodor Palladyceremonia publică de exprimare a recunoștinței față de distinsul academician Leon Dănăilă, ca urmare a valoroasei donații de documente făcute instituției noastre.

Datorită acestui generos act, patrimoniul Arhivelor Naționale s-a îmbogățit cu documente prețioase care reflectă viața profesională și personală a reputatului neurochirurg român: corespondență din tinerețe, manuscrise ale operelor științifice, diplome, medalii, invitații, fotografii realizate în timpul activităților intraspitalicești, excursii, de la congrese din țară și străinătate.

Evenimentul va avea loc cu participarea renumitului academician care va primi din partea Arhivelor Naționale o diplomă de mulțumire pentru importanta contribuție adusă la îmbogățirea Fondului Arhivistic Național.

Cu această ocazie va fi organizată și o miniexpoziție cu câteva documente din cele care vor constitui fondul personal „Academician Leon Dănăilă”.

În perioada următoare specialiștii Arhivelor Naționale vor prelucra arhivistic documentele pentru a putea fi puse la dispoziția cercetătorilor prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale.

Pe această cale aducem în atenția opiniei publice faptul că Arhivele Naționale sunt deschise ofertelor de donație primite din partea persoanelor care dețin acte valoroase pentru cercetarea științifică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *