Liceul „David Prodan” din Cugir intră în scenariul roşu pentru 14 zile. Trei elevi s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Mai multe şcoli din judeţ au trecut pe online

Hotărârea numarul 39 a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Alba trece sub scenariu roşu mai multe unităţi de învăţământ din judeţ. Conform documentului amintit, în trei clase diferite de la Liceul Teoretic „David Prodan” din Cugir există câte un caz de coronavirus, ceea ce face ca unitatea să treacă în scenariul roşu. De asemenea, in scenariul roşu a trecut şi şcoala generală din comuna Sălişte, unde incidenţa cazurilor a ajuns la aproape 7%. Şcoala gimnazială „Iosif Pervan” din Cugir şi Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” din Ocna Mureş au fiecare câte un caz de coronavirus în rândul elevilor, iar la Şcoala din Miraslău, un cadru didactic a fost testat pozitiv. La liceul Teologic Romano-Catolic „GMGK” o elevî a fost şi ea testată pozitiv cu SARS-COV-2.

La toate acestea se suspendă cursurile pentru o perioadă între 3 şi 14 zile, în funcţie de condiţiile specifice.

Astfel, Şcoala de la Săliştea rămâne închisă până când incidenţa cazurilor de coronavirus din comună va scădea până sub 3 la mie.

La Şcoala Generală „Iosif Pervan” din Cugir se suspendă prezenţa fizică la cursurile clasei a IV-a, atât din partea elevilor cât şi a cadrelor didactice.

La Şcoala Genrala „Lucian Blaga” din Ocna-Mureş, cursurile clasei I se muta în online pentru două săptămâni, fără prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice în sălile de clasă.

Clasa a III-a şi a IV-a cu predare simultană, de la Şcoala din Miraslău, va funcţiona de asemenea în mediul virtual pentru doua săptămâni.

De asemenea, cursurile clasei a VII-a de la Liceul Teologic Romano-Catolic „GMGK” se suspendă fizic şi se vor desfăşura exclusiv în online pentru 14 zile.

Măsurile se aplică din data de 12.10.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *