Peste 200 de firme şi peste 200 de autovehicule verificate în acţiunile de prevenire Covid-19

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Alba

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Au fost verificate 202 societăți comerciale și 238 de mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate. Au fost verfificate 202 societăți comerciale, piețe, târguri, terase, hoteluri și alte spații de cazare și 238 de mijloace de transport. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În total, au fost aplicate 56 sancțiuni contravenționale, din care 49 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020, 2 pentru fapte de natură economică și 5 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a contravențiilor a fost de 4.180 de lei.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 03 octombrie 2020, au fost angrenați 196 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor

De exemplu, între orele 10.00 – 13.00 și 18.00 – 20.00, polițiștii din Alba Iulia au organizat o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 235 de persoane, 77 de auto controlate, au fost verificate 43 de societăți comerciale și 67 de mijloace de trasnport în comun. Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.270 de lei, majoritatea pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza municipiului Aiud, unde polițiștii au aplicat 9 amenzi pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală.

La Cugir, polițiștii au verificat 38 de persoane carantinate, 21 de mijloace de transport, 4 societăți comerciale și au aplicat 5 sancțiuni în conformitate cu Legea 55/2020.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *