Din 1 septembrie 2020, se pot depune online propuneri de proiecte, pe bugetareparticipativa.apulum.ro,

Bugetarea participativă este un proces derulat de Municipiul Alba Iulia, care își propune implicarea directă a cetățenilor în procesul de decizie pentru stabilirea modului în care sunt cheltuiți o parte din banii publici în raport cu nevoile locale. Este un proces deschis, transparent și inovativ de a distribui fondurile publice în mod echitabil, acolo unde comunitatea decide prin vot liber. Prin intermediul platformei, cetățenii municipiului Alba Iulia, care au cel puțin 18 ani împliniți, pot să-și expună online problemele cu care se confruntă, să sugereze soluții de rezolvare a acestora, să propună idei și inițiative proprii pentru o viață mai bună și mai plăcută în zona în care locuiesc sau în alte zone ale orașului, să fie creativi și inovativi și să implice activ comunitatea din care fac parte.

Propunerile de proiecte depuse pe platformă urmează să fie validate de autoritatea locală, iar apoi supuse unui proces de votare. Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Municipiul Alba Iulia începând cu anul 2021.

Platforma www.bugetareparticipativa.apulum.ro este disponibilă în format web, adaptată și pentru dispozitive mobile.

”Cel mai bine cunosc Alba Iulia cei care trăiesc, zi de zi, aici: albaiulienii. Lor le este dedicată această inițiativă a Primăriei Alba Iulia și tot ei sunt cei care se vor bucura de rezultatele proiectelor inițiate și depuse aici. Bugetarea participativă nu este doar un exercițiu democratic, este esența democrației aplicate. Iar 2020 sper să fie  anul renașterii implicării civice reale, la Alba Iulia. Vă asigur de toată susținerea noastră și vă doresc multe idei inspirate, transformate în proiecte pentru oraș!” a spus Voicu PAUL – Viceprimar cu atribuții de Primar

Calendarul este următorul:

  • depunere proiecte – 01.09.2020-30.09.2020
  • analiză și evaluare proiecte – 01.10.2020-31.10.2020
  • etapa de vot – 01.11.2020-30.11.2020
  • afișarea proiectelor câștigătoare – 02.12.2020

Bugetul alocat pentru sesiunea I a procesului de bugetare participativă este de 1.000.000 lei, cu TVA inclus. Numărul de proiecte finanțate va depinde de bugetele acestora și de numărul de voturi primite. Pot fi finanțate unul sau mai multe proiecte.

Propunerile de proiecte trebuie încadrate într-unul din următoarele domenii:a.     Amenajare spații publiceb.     Oraș digitalc.     Spații verzid.     Educație și culturăe.     Alei, trotuare, zone pietonalef.      Mobilitate, accesibilitate, siguranța circulațieig.     Sport, sănătateh.     Turismi.      Socialj.      Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *