RECTIFICARE BUGETARĂ, LA SEBEȘ, PENTRU A PERMITE IMPLEMENTAREA A TREI PROIECTE CU FINANȚARE NERAMBURSABILĂ CÂȘTIGATE DE MUNICIPALITATE

Întrunit în ședință extraordinară, în data de 24 august 2020, la propunerea primarului Dorin Nistor, Consiliul Local al Municipiului Sebeș a aprobat hotărârea privind majorarea bugetului local cu suma de 1.337,73 mii lei și utilizarea de la fondul de rezervă bugetară a sumei de 70,41 mii lei, pentru a permite implementarea a trei proiecte cu finanțare nerambursabilă câștigate de municipalitate.

Primul proiect vizează modernizarea sistemului de iluminat public în cartierul Valea Frumoasei, str. Mihail Kogălniceanu, str. Mircea cel Mare, str. Sava Henția și extinderea sistemului de iluminat public pe str. Fântânele, din municipiul Sebeș, finanțarea nerambursabilă câștigată prin Programul Operațional Regional (2014 – 2020) fiind de 2.026.539,49 lei.

De asemenea, va demara și proiectul cu titlul “Administrație deschisă pentru cetățenii municipiului Sebeș”, finanțarea europeană obținută ridicându-se la valoarea de 2.417.606,12 lei (POCA 2014-2020), un proiect prin care se urmărește dezvoltarea capacității administrative și realizarea de documentații tehnice.

În vederea elaborării documentațiilor tehnico-economice pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Casei Zapolya, monument istoric care găzduiește Muzeul Municipal ”Ioan Raica” din Sebeș, echipa de proiecte a Municipiului Sebeș a obținut, în luna august, o finanțare nerambursabilă în valoare de 140.000 lei, de la Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului (INP), Timbrul Monumentelor Istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *