Teatrul de Păpuși „Prichindel” pornește la drum cu „Vin artiștii!” și „Lecția de teatru”

Teatrul de Păpuși „Prichindel” se pregătește să pornească din nou la drum, derulând proiectele Vin artiștii! și Lecția de teatru, din cadrul Programului CARAVANA CU PĂPUȘI. Acestea se adresează micilor spectatori din orașele și comunele județului Alba. Primul spectacol pe care îl vom susține în afara municipiului va fi la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, structură a Liceului Tehnologic Sebeș.

Așadar, vineri, 14 august 2020, de la orele 9.00, echipa teatrului va susține pentru preșcolarii Grădiniței nr. 2 din Sebeș spectacolul „O poveste din lumea păpușilor”, regia Teodora Popa.

În ceea ce privește proiectul Lecția de teatru, vom poposi în mai multe localități ale județului: Vingard, Lunca Mureșului, Țelna, Ighiu, Bistra și Ciurdești. Ne bucură să ne alăturăm cu acest proiect inițiativei Asociației ovidiu.ro, aceea de a derula ateliere de vară în localitățile județului Alba.

Știm că suntem așteptați cu nerăbdare, la fel cum noi suntem nerăbdători să ajungem din nou în fața celor mici din școlile și grădinițele județului Alba.

Vă reamintim echipa care contribuie la realizarea spectacolului „O poveste din lumea păpușilor”: Teodora Popa – regizor artistic, Elena Ilaș – scenograf, Florin Lucian Marin – sculptor păpuși, Levente Szöcs – compozitor, Cătălina Mihăilă, Mădălin Costea, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu, Irina Melnic, Tudor Cristian Popa, Iulian Costea și Teodora Popa – actori, Elena Madaras – regizor tehnic, Ovidiu Tămășan – operator de lumini, Călin Popa – maestru de lumini, Florin Andrea – maestru de sunet, Gheorghe Hațegan – mașinist, Mirela Tămășan – croitorie.

Suntem deschiși propunerilor de a prezenta proiectele teatrului în școlile/grădinițele de vară sau în spații neconvenționale din județ, dar care să țină cont de situația actuală, respectiv de respectarea tuturor regulilor impuse pe timpul stării de alertă. Ne puteți transmite propunerile dumneavoastră pe adresa de e-mail: secretariat@teatrulalba.ro

Partenerul nostru, în acest periplu teatral, este Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, care va distribui cu titlu gratuit, prin intermediul teatrului, cărți de literatură pentru copii.

Cristina Smadea

secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *