Investiții importante pentru pacienții cu COVID-19, la secția de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia

La secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia s-au realizat o serie de investiții în urma cărora toate paturile au fost dotate cu prize de oxigen, importante pentru pacienții confirmați cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

De asemenea, tot în urma acestor investiții, au fost înființate două saloane, cu 4 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă, dotate cu prize de oxigen, ventilatoare mecanice, aparate de monitorizare funcții vitale, injectomate și infuzomate, măști pentru ventilație noninvazivă, videolaringoscop pentru intubație și defibrilator. În caz de nevoie, există posibilitatea suplimentării saloanelor ATI pentru pacienții COVID-19 cu încă două paturi. După achiziționarea unui generatori propriu de oxigen, pacienții critici vor beneficia și de aer comprimat.

Pentru buna desfășurare a activității medicale, la secția de boli infecțioase vor funcționa două linii de gardă: una pentru ”boli infecțioase” și alta în specialitatea ”ATI” pentru COVID-19 (linia ATI din cadrul spitalului va funcționa, în continuare, la aceeași parametri. Practic, SJU Alba Iulia va avea simultan două linii de ATI – una la secția de pe strada Decebal, nr. 20, iar alta în clădirea spitalului, pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23).

Cu ocazia acestor investiții pentru pacienții COVID-19, întreaga secție a beneficiat de lucrări de renovare, igienizare și modernizare, a fost dotată cu rampe de oxigen, lămpi UV, au fost montate sisteme de supraveghere video, s-au refăcut circuitele de funcționare, a fost instalată o rețea de televiziune prin cablu, respectiv o rețea de internet prin Wi-Fi. Acum, fiecare salon beneficiază de televizor și internet. Pentru buna derulare a investiției, în condiții de siguranță, a fost necesară, pe timpul derulării lucrărilor, închiderea temporară a secției. Aceasta a fost redeschisă, miercuri, 29 iulie.

În cadrul secției de boli infecțioase se află 52 de paturi, dintre care 4 paturi de ATI, pentru pacienții critici. Cele două saloane au fost special create pentru pacienții critici infectați cu noul coronavirus SARS-CoV-2, fiind în prezent singurele de acest tip din județ, respectiv de Anestezie și Terapie Intensivă special create pentru pacienții COVID-19.

Investițiile au fost finanțate integral de către Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *