ÎNCĂ 55 DE STRĂZI DIN SEBEȘ, PETREȘTI, LANCRĂM ȘI RĂHĂU VOR BENEFICIA DE UN ILUMINAT PUBLIC MODERN. A FOST APROBATĂ DOCUMENTAȚIA DE AVIZARE A LUCRĂRILOR

Proiectul de modernizare a iluminatului public din Sebeș, străzile Traian și Dorin Pavel-parțial, precum și din localitățile Lancrăm, Răhău, Petrești vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public aferent zonelor respective, beneficiarii direcți ai investiției estimându-se a fi peste 7000 de cetățeni. Unul din scopurile principale îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului și utilizarea corpurilor de iluminat cu led, care să genereze o eficiență energetică ridicată. Modernizarea iluminatului public stradal constă în adoptarea de soluții practice și economice care să conducă la consumuri energetice reduse, costuri minime de întreținere și de instalare, realizarea unui climat luminos confortabil, surse și corpuri de iluminat performante și fiabile și sistem de telegestiune. Prin această investiție, se dorește realizarea instalațiilor de iluminat la nivelul standardelor europene. 

Străzile care fac obiectul acestei investiții sunt:

Municipiul Sebeș: strada Traian și strada Dorin Pavel-parțial.

Străzile din Petrești: 24 Ianuarie, 8 Martie, 1 Mai, Alunei, Arțarului, Aleea Zorilor, Barajului, Beiwerg, Bradului, Bisericii, Crișan, Cireșului, Câmpului, Digului, Dobrogeanu Gherea, Dumbrava, Decebal, Energiei, Gladiolelor, Grădinilor, Gheorghe Șincai, Industriilor, Liviu Rebreanu, Mihai Viteazu, Mesteacănului, Mihai Eminescu, Molidului, Oituz, Octavian Goga, Paltinului, Progresului, Păcii, Rozelor, Simion Bărnuțiu, Scurtă, Săsească, Șurianu, Unirii, Zorilor, Zăvoi, Valea Sebeșului.

Străzile din Lancrăm: Bisericii, Dealului, Nouă, Scurtă, Ulița de Jos, Ulița de Mijloc, Ulița de Sus, Veche.

Străzile din Răhău: Bisericii, Deasupra, Principală, Școlii.

La propunerea primarului Dorin Nistor, Consiliul Local al Municipiului Sebeș a aprobat Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Modernizarea iluminatului public în municipiul Sebeș: str. Traian, str. Dorin Pavel (parțial)-și în localitățile Lancrăm, Răhău și Petrești”. Bugetul estimat pentru realizarea obiectivului de investiții este de peste 1 milion de lei și va face obiectul unei cereri de finanțare a cheltuielilor prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *