Municipiul Alba Iulia. Proiect pentru acordarea sprijinului financiar pentru plata serviciilor oferite de bone

Municipiul Alba Iulia face eforturi pentru a pune la dispoziția locuitorilor servicii de îngrijire a copiilor în creșe publice. Numărul total de locuri în creșele din Alba Iulia este de 165, din care pentru anul școlar 2020-2021 sunt disponibile 90 locuri și 5 locuri pentru cazuri sociale. În anul școlar 2019-2020 pentru 59 de locuri disponibile la creșe au fost depuse 213 cereri. 

            Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Alba Iulia, pentru perioada 2014-2023, își propune sprijinirea tinerelor familii cu copii prin dezvoltarea infrastructurii de îngrijire, educație și recreere. 

Viitorul nu e ceva abstract și nedefinit. Viitorul are nume clare: Maria, Ioana, Teodora, Vlad, Eduard… Viitorul sunt ei, cei mai mici albaiulieni. Pentru ei îmbunătățim permanent infrastructura de învățământ preșcolar, indiferent că e vorba de grădinițe sau creșe. M-aș bucura ca numărul de locuri în creșe să fie cel puțin egal cu al cererilor. Nu putem face o magie, peste noapte, cum am vrea. Este însă unul dintre proiectele mele de căpătâi pentru anii următori. Până să fi rezolvat această problemă, lansăm varianta susținerii famililor pentru angajarea e bone. Este modul în care putem sprijini acum tinerii părinți.” – Voicu PAUL, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia 

            Pentru susținerea familiilor a fost elaborat și pus în consultare publică Proiectului de Hotărâre pentru aprobarea Metodologiei privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bone.

            În acord cu prevederile Legii nr. 35/31.03.2020, privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă, pot beneficia de acest ajutor financiar, în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu aceasta destinație, persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie. Cuantumul ajutorului financiar diferă în funcție de veniturile familiei și este cuprins între 250 și 710 lei pentru un copil, iar dosarul se depune la sediul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia și se acordă în limita fondurilor bugetare. Acordarea acestui ajutor financiar se face de către autoritățile administrației publice locale în urma hotărârii consiliului local privind aprobarea metodologia de aplicare. 

            Procedura de transparență decizională / consultare publică a proiectului se derulează în perioada 22 iunie – 22 iulie 2020, timp în care persoanele interesate pot să-și prezinte opiniile și propunerile prin email pe adresa social@apulum.ro sau office@apulum.ro.

            Proiectul poate fi consultat pe pagina de internet a instituției: https://www.apulum.ro/index.php/primaria/consultare

            Înscrierea în creșe a început de astăzi 01.07.2020, iar termenul limita pentru depunerea cererilor este 10.07.2020. Dosarele se depun în format fizic la Registratura Primăriei din Alba Iulia, Calea Moților, nr. 5A, camera 8, după verificarea prealabilă de către comisia de înscriere prezentă în instituție. Informații suplimentare precum și documentele necesare pot fi consultate și descărcate pe pagina de internet a primăriei: https://www.apulum.ro/index.php/servicii/detaliu/772

            Astăzi, în prima zi de înscrieri, până la ora 14:00 se depuseseră 50 de cereri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *