Recomandări de la APA CTTA ALBA. Reduceți consumul de apă pentru culturile agricole!

Operatorul Regional APA CTTA SA ALBA doreste sa vina in ajutorul clientilor cu urmatoarele recomandari

-avand in vedere aceasta perioada si odata cu recomandarile privind atentia crescuta pentru spalatul mainilor, fetei, alimentelor etc, consumul de apa al populatiei a crescut.

-seceta din ultima perioada a dus si ea la o crestere semnificativa a consumului de apa potabila distribuita prin sistemul public, in particular in zona rurala, din aria deservita de companie in judetul nostru, cea mai mare parte din acest consum crescut fiind datorat demararii activitatilor agricole si de gradinarit.

Tinand cont de aceste aspecte, adresam un apel insistent concetatenilor care deruleaza astfel de activitati agricole sa reduca la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole si de gradinarit, utilizand pe cat posibil apa din alte surse (fantani, puturi etc.). Daca utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apa potabila pentru agricultura, exista posibilitatea ca aceia aflati la capetele de retea sa fie privati de dreptul vital de a avea minimul de apa pentru spalat, baut si alte necesitati minime, sau o vor avea cu o turbiditate marita, datorita aceluiasi motiv.

Reamintim tuturor utilizatorilor ca legislatia in vigoare descurajeaza utilizarea apei potabile distribuita prin retelele publice in alte scopuri decat pentru satisfacerea nevoilor strict gospodaresti.

Conducerea SC APA CTTA SA ALBA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *