CONCURSUL NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI ARTĂ PLASTICĂ „LAUDĂ SEMINȚELOR, CELOR DE FAȚĂ ȘI-N VECI TUTUROR”-EDIȚIA 2020

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, organizează și în acest an, în perioada 8-10 mai 2020, Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, una dintre cele mai longevive și prestigioase manifestări cultural-științifice din România, ajunsă la cea de-a XL-a ediție.

Ca în fiecare an, festivalul este dublat de organizarea Concursului Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor”, inițiat cu scopul valorificării capacității participanților de a-și exprima, în mod creativ, gândurile, ideile și imaginația, în proză, în versuri sau artă. Prin intermediul concursului, organizatorii doresc să mențină vie, în conștiința publică, memoria marelui poet al luminii și filosof al misterelor, Lucian Blaga, născut pe aceste meleaguri.

Începând cu anul 2018, concursul s-a deschis și spre tinerele generații, în cadrul acestuia fiind organizată o secțiune specială, dedicată tinerilor elevi, pasionați de literatură și arta scrisului, prin intermediul căreia se urmărește descoperirea și valorificarea tinerelor talente.

Concursul este structurat pe două secțiuni („adulți” și „elevi”), fiecare secțiune având mai multe domenii: creație literară (poezie și eseu-pe teme legate de viața și opera lui Lucian Blaga), traducere (în limbile engleză, franceză sau germană) și artă plastică (grafică, sculptură, fotografie) și se va desfășura după următorul calendar: 21 februarie-17 aprilie (perioada de înscriere), 22-30 aprilie (jurizarea lucrărilor) și 8-10 mai (premierea câștigătorilor în cadrul celei de-a XL-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”).

Cei interesați de înscrierea în concurs, sunt invitați să urmărească regulamentul, condițiile de participare și criteriile de jurizare, disponibile și în variantă electronică pe site-ul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș (www.cclbsebes.ro, rubrica „Anunțuri”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *