Elevii și profesorii din județul Alba au citit împreună pentru o lume mai bună

#ZICI2020

În acest an, la inițiativa ISJ Alba, peste 1200 de elevi coordonați de peste 50 de profesori din școlile din întreg județul au participat azi, 5 februarie 2020, la evenimente dedicate ZILEI INTERNAȚIONALE A CITITULUI ÎMPREUNĂ, alăturându-se campaniei promovate de CITIM ÎMPREUNĂ ROMÂNIA. Într-o lume în care activitatea de lectură își pierde tot mai mult atractivitatea, într-o societate cu o mare rată de analfabetism functional, cititul cu voce tare, în cadrul școlii, îi învață pe elevi cum și de ce lectura poate avea chiar și efecte terapeutice, dacă nu doar de relaxare. Transmitem câteva dintre mesajele elevilor participanți.

„Această activitate a fost magică. Ne-a cufundat într-o atmosferă de a fost odată care ne aduce aminte de zilele copilăriei ce ne scaldă sufletele într-o bucurie nemărginită. (V.P.); „Ora de citit împreună a fost foarte frumoasă și mi-a readus în memorie momente plăcute petrecute în natură alături de cele mai dragi personae”. (M.B.); „- A fost o activitate relaxantă în cadrul căreia am făcut ceea ce ne place nouă mai mult: să citim și să ascultăm ecoul celor citite în propriile suflete. Legenda mușețelului promovează dragostea pentru părinți și eu îmi iubesc foarte mult familia. (G.H.); „ Această activitate mi-a confirmat de ce iubesc atât de mult natura: nu numai pentru că așa m-au învățat părinții, bunicii și profesorii, ci pentru capacitatea miraculoasă a plantelor de a vindeca rănile fizice și sufletești deopotrivă. (C.N.)”

Doamna profesoară Valentina Haiduc, „Însăși natura a luat parte la lectură, binecuvântându-ne activitatea cu câțiva fulgi de nea care s-au legănat ușor în văzduh, iar vremea rece de afară a contrastat cu căldura din sufletele copiilor care au citit împreună texte dedicate naturii, gândindu-se la frumusețea ei.”

Inspector pentru limba și literatura română,prof. Gabriela Gâlea

Purtător de cuvânt al ISJ Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *