Nicolae Şandru a câştigat Cupa Oraşului Teiuş, ultimul turneu de şah al anului 2019 în judeţul Alba

Ultimul turneu de şah organizat în judeţul Alba în 2019 s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Teiuş. Organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în parteneriat cu Primăria Oraşului Teiuş şi aflat la a 15-a ediţie, openul de şah rapid a reunit la start 40 de jucători de toate vârstele din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Ighiu, Mihalţ, Sântimbru, Sebeş şi Teiuş.

L-a capătul celor 7 runde desfăşurate în sistem elveţian în fruntea clasamentului s-a situat un trio format din Nicolae Şandru (Aiud), Cantemir Dan (Alba Iulia) şi Sandu Sicra (Alba Iulia), toţi cu 6 puncte, dar departajaţi de coeficientul Buchlotz, invingător fiind desemnat jucătorul aiudean, un specialist al probelor rapide. Pe locul 4, cu 5,5 puncte, s-a clasat fostul campion al municipiului Alba Iulia, Aurel Buciuman, care de curând şi-a început şi activitatea de instructor de şah în comuna Ighiu, unde cu sprijinul primăriei din localitate a înfiinţat un cerc de şah la care studiază tainele jocului minţii peste 70 de copii din comună. Realizatorul TV Radu Roncea (Sebeş) s-a clasat pe locul 5, la egalitate cu Ianis Tarciuc, Cornel Vasilca şi Răzvan Burja-Udrea, toţi cu 5 puncte.

S-au acordat şi următoarele premii speciale:

Juniori 20 ani 1.Ianis Tarciuc (Sebeş) 2.Andrei Schmit (Cugir) 3.Ilie Arion (Cugir)

Juniori 12 ani 1.Răzvan Burja-Udrea (Alba Iulia) 2.George Pleşa (Alba Iulia) 3.Laurenţiu Alexa (Teiuş)

Juniori 10 ani 1.Alexandru Simina (Alba Iulia) 2.Andrei Simina (Alba Iulia) 3.David Marc (Câmpeni) şi David Mitrofan (Alba Iulia)

Juniori 8 ani 1.Horaţiu Meteş (Ighiu)

Veterani peste 50 ani 1.Aurel Buciuman (Ighiu) 2.Cornel Vasilca (Alba Iulia) 3.Trifan Londroman (Mihalţ)

Veterani peste 65 ani 1.Aurel Roncea (Sebeş) 2.Samoil Dan (Alba Iulia) 3.Dorin Sandea (Alba Iulia)

Turneul a fost arbitrat de Aurelian Vlad (Aiud). Prezenţi la festivitatea de premiere Cristina Elena Man (Primăria Teiuş), Dorin Şerdean şi Marius Ceteraş (Asociaţia Judeţeană de Şah), alături de sufletul organizării acestui turneu, profesorul Sabin Borşia, au acordat premianţilor medalii, diplome şi reviste de şah.

Cu acest turneu s-a încheiat anul competiţional şahist 2019 în judeţul Alba, unul bogat în evenimente organizate în Alba Iulia, Aiud, Bistra, Ighiu, Ocna Mureş şi Teiuş şi care a avut ca punct culminant Openul Internaţional al României la şah, ediţia a 4-a, cel mai mare turneu organizat vreodată la Alba Iulia.

Asociaţia Judeţeană de Şah Alba îşi propune ca în anul 2020, pe lângă continuarea organizării turneelor deja tradiţionale, să se implice mai mult şi în dezvoltarea şahului în mediul rural din judeţul Alba. Primul turneu oficial al anului viitor se va desfăşura în 24 ianuarie 2020 la Ocna Mureş, unde este programată ediţia a 3-a a competiţiei “Regele Şahului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *