„Retrospectiva anului 2019 – Garda Apulum și Garda Națională de la Alba Iulia”. Expoziție de fotografie la Muzeul Unirii

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește joi, 19 decembrie 2019, de la ora 16.00, vernisajul expoziției de fotografie „Retrospectiva anului 2019 – Garda Apulum și Garda Națională de la Alba Iulia”.

Evenimentul prezintă prin intermediul fotografiilor activitatea în care au fost implicați reenactorii albaiulieni în cursul anului 2019.

De-a lungul acestui an romanii, dacii, gladiatorii din Garda Apulum și soldații români ai Gărzii Naționale de la Alba Iulia au reprezentat și promovat municipiului Alba Iulia și județul Alba în cadrul mai multor evenimente de reconstituire istorică organizate în țară și în străinătate.

Printre evenimentele importante la care au participat reenactorii albaiulieni se numără: Festivalul Roman Apulum – un cunoscut brand al orașului Alba Iulia, care strânge anual mii de vizitatori din țară și străinătate; Festivalul Cetăților Dacice – primul festival de reconstituire antică din România sau festivalurile internaționale Eagle on the Danube/ Svishtov, Bulgaria, Campo Multiepoca/ Roma și Festivalul militar-istoric, Sevastopol, Crimeea.

Expoziția este organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Culturală pentru Istorie Vie Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *