Spiritul Crăciunului a ajuns și în centrele rezidențiale

În fiecare an generozitatea lui Moș Nicolae se face simțită și în centrele rezidențiale pentru copii și adulți cu dizabilități, din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, prin bunăvoința și dărnicia unor persoane cu suflet cald și a personalului angajat în aceste unități de protecție socială.

Astfel, pentru persoanele adulte, beneficiare ale serviciilor oferite în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos și Locuinței protejate nr. 10 Cricău, Moș Nicolae sosește, de mulți ani, prin intermediul reprezentanților Serviciului de Ajutor Maltez din România – Sucursala Aiud. Toate cele 230 de persoane adulte cu dizabilități au primit pachete cu dulciuri și articole de igienă personală, iar drept mulțumire, corul centrului i-a răsplătit pe mesagerii moșului cu un colaj emoționant de colinde și muzică populară.

În zilele de 5 și 6 decembrie, beneficiarii serviciilor oferite în cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilități ”Arnsberg” Alba Iulia – copii cu deficienţe (uşoare, medii,severe), neurologice, psihice, motorii sau diagnostice asociate care au domiciliul în judeţul Alba, au primit cadouri de la Moș Nicolae, prin ajutoarele acestuia – oameni cu suflet mare, generos și a personalului din cadrul centrului.

Copiii împreună cu specialiștii centrului au confecționat cizmulițe, au învățat colinde, poezii şi cântece de Crăciun, dorind să-l mulțumească și să-l înveselească pe Moș Nicolae, iar acesta la rândul lui a pregătit cadouri pentru fiecare copil.

Serviciul social – Centrul de zi pentru copii cu dizabilități ”Arnsberg” Alba Iulia, oferă servicii, atât în regim de zi – pentru beneficiarii care efectuează activităţi de recuperare şi consiliere, conform planului de recuperare general stabilit de echipa pluridisciplinară (ponderea acestei componente este de aprox. 85%), cât și în regim rezidențial – pentru beneficiarii care locuiesc la o distanţă mai mare de 20 km de Alba Iulia și care beneficiază, pe lângă serviciile de recuperare adecvate dizabilității, şi de servicii de cazare şi masă, împreună cu un însoțitor adult pe perioada recuperării (ponderea acestei componente este de aprox. 15%).

Serviciile oferite în cadrul centrului sunt destinate recuperării complexe a copiilor cu dizabilităţi, precum şi pentru susţinerea dezvoltării acestora, până la maximul posibilităţilor lor, în vederea integrării socio-profesionale şi familiale. De asemenea, sunt oferite servicii consiliere pentru dezvoltarea și consolidarea competențelor părinților de a înțelege și de a îngriji copilul cu diferite tipuri de dizabilități.

Director general

Frăcea Valentin Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *