Holzindustrie Schweighofer își schimbă numele. Vezi cum se va numi de acum compania de prelucrare a lemnului
București, 2 decembrie 2019
Grupul Holzindustrie Schweighofer va fi redenumit HS Timber Group
- Grupul din Viena devine HS Timber Group
- Unitățile de producție vor opera sub numele de HS Timber Productions și HS Baco Panels
- Rămân neschimbate structura managerială, a acționariatului, independența și structura organizațională a Grupului
- Schimbarea numelui și relansarea brandului reflectă internaționalizarea Grupului
- Sloganul Perfection in Timber. (Perfecțiune în cherestea.) rămâne elementul central al politicii companiei
- Continuarea aplicării principiului comunicării deschise și transparente cu publicul rămâne o prioritate
Grupul Holzindustrie Schweighofer, unul dintre liderii europeni în procesarea lemnului, care exportă în peste 70 de țări produse din lemn cu valoare adăugată mare, pentru industria mobilei și a construcțiilor, adoptă un nume și o imagine nouă printr-o schimbare simplă: Grupul Holzindustrie Schweighofer devine HS Timber Group. În plus, fabricile Grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeș, Rădăuți, Reci) și fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – vor funcționa sub numele de HS Timber Productions. Fabrica de panel din România (Comănești) va funcționa sub numele de HS Baco Panels.
Logica din spatele noului nume este foarte simplă – numele Grupului trebuie să fie ușor de înțeles, de pronunțat și de reținut pentru persoane de toate naționalitățile. HS Timber Group îndeplinește această cerință și a fost ales pentru a promova operațiunile internaționale ale companiei. „Timber“ înseamnă „material lemnos, cherestea” și este materia primă din care sunt prelucrate produsele de înaltă calitate ale Grupului, iar HS reprezintă acronimul numelui original Holzindustrie Schweighofer și este legătura între vechiul nume și noul nume. Sloganul Perfection in Timber. (Perfecțiune în cherestea.) rămâne o parte integrantă a imaginii de marcă și simbolizează eforturile permanente ale Grupului de a oferi cele mai bune produse și servicii clienților, furnizorilor și partenerilor, precum și de a face progrese în fiecare zi.
Schimbarea numelui nu afectează structura managerială, a acționariatului, independența și structura organizațională a Grupului:HS Timber Group și, prin urmare, filialele HS Timber Productions și HS Baco Panels vor rămâne sub umbrela Evergreen Private Foundation (fosta Schweighofer Private Foundation). Gerald Schweighofer se va implica în continuare la nivelul Grupului, va contribui cu expertiza și experiența sa în management și cu pasiunea sa pentru lemn. Angajamentul pe care Grupul și l-a asumat pentru un dialog deschis și transparent cu orice parte interesată este o prioritate de top și unul din principiile fundamentale ale companiei.
Schimbările pe care le presupune actualizarea numelui vor fi implementate în săptămânile următoare. Conducerea HS Timber Group consideră că valorile puternice ale unei companii cu o istorie îndelungată, combinate cu o imagine atractivă a brandului și cu un nume ușor de reținut, de înțeles și de pronunțat de către persoane de naționalități diferite, vor furniza o bază solidă pentru operațiunile internaționale.
Despre HS Timber Group
HS Timber Group își are rădăcinile într-o afacere tradițională de familie din Austria cu o experiență de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului. Astăzi, Grupul este activ preponderent în industria lemnului, dar, de asemenea, în comerțul cu material lemnos și producerea energiei din surse regenerabile. Grupul deține trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri în România și o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproape 3.200 de angajați, HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vândute în peste 70 de țări din întreaga lume.
HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.
Măsurile luate de HS Timber Group pentru un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil în România
- Monitorizare prin GPS – transparență în lanțul de aprovizionare
HS
Timber Group a
implementat în România un sistem de monitorizare prin GPS
(Timflow). Sistemul depășește cu mult toate cerințele legale.
Toate camioanele care livrează buștean la fabricile de cherestea
ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstrează
locul exact de încărcare a buștenilor. Datele sunt accesibile
public pe www.timflow.com.
- HS Timber Group nu acceptă lemn provenit din parcurile naționale
HS Timber Group a implementat în România politica Zero transporturi din parcurile naționale, deși legislația permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor naționale.
- Politica porților deschise pentru ONG-uri
În continuarea angajamentelor de comunicare transparentă, HS Timber Group a implementat o politică a porților deschise pentru ONG-uri. După ce s-au înregistrat la Departamentul de Conformitate al companiei și după ce au semnat un acord de confidențialitate standard pentru tehnologia folosită în fabrici, reprezentanți ai ONG-urilor acreditate ne pot vizita oricând. Scopul nostru este să demonstrăm în mod transparent eforturile pe care le depunem pentru asigurarea unui lanț de aprovizionare sigur.
- Controalele periodice din partea EUTR confirmă sistemul Due Diligence al HS Timber Group
În perioada martie 2015 – mai 2019, fabricile de cherestea și de panouri ale HS Timber Group din România au făcut obiectul a 17 controale pentru verificarea respectării Regulamentului European privind Lemnul (EUTR). Toate controalele au confirmat că sistemul Due Diligence al HS Timber Group se conformează standardelor EUTR. EUTR este cadrul legal care garantează că doar lemn recoltat în mod legal intră pe piața Uniunii Europene. Esența noțiunii „Due Diligence” este că operatorii aplică o procedură de gestionare a riscurilor care reduce amenințările ca lemnul recoltat ilegal, sau produsele din lemn care conțin lemn recoltat ilegal, să fie introduse pe piața Uniunii Europene.
- O mai bună consultare cu părțile interesate
Pe parcursul ultimilor doi ani, HS Timber Group și-a îmbunătățit și a intensificat dialogul cu toate părțile interesate. HS Timber Group își asumă un dialog deschis și transparent cu ONG-urile și cu societatea civilă. Avem același obiectiv: asigurarea sustenabilității în industria de prelucrare a lemnului.
- Verificări stricte
HS Timber Group a dezvoltat un sistem Due Diligence strict bazat pe analize de risc în funcție de zone de achiziționare, verificarea atentă a tuturor documentelor de origine și verificări la fața locului pentru tot materialul pe care îl achiziționează. Folosim toate hărțile și informațiile disponibile pentru a ne asigura că nu primim material lemnos din Parcurile Naționale din România, având în același timp în vedere și Pădurile Virgine si suprafețele încadrate in patrimoniul UNESCO pentru o verificare strictă. În cazul în care HS Timber Group primește transporturi din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor naționale sau a pădurilor virgine, angajații noștri verifică în teren sau documentele necesare recoltării legale a lemnului (actul de punere în valoare, autorizații de exploatare, hărți) pentru a se asigura că lemnul nu provine din astfel de zone. În caz contrar, transporturile sunt respinse. Toate aceste hărți, conținând limitele Parcurilor Naționale, UNESCO, a Pădurilor Virgine sau posibilelor Păduri Virgine (PIN-MATRA) sunt disponibile și în sistemul Timflow.
- Training de conformitate și anti-corupție
Pentru angajați din România, în special pentru cei care se ocupă de achiziții, HS Timber Group organizează în mod regulat training-uri de conformitate și anti-corupție.
- Echipa de conformitate consolidată
Un proces riguros Due Diligence necesită un număr adecvat de experți bine instruiți. HS Timber Group și-a dublat echipa de certificare și conformitate, ajungând la 16 experți care lucrează pentru companie.
- Renunțarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziții a HS Timber Group
În cazul în care furnizorii nu respectă politica de achiziții a companiei, aceștia sunt excluși din lanțul de aprovizionare.
- Proiecte de reîmpădurire
HS Timber Group și Fundația Pădurea de Mâine au încheiat un parteneriat strategic pentrua implementa împreună proiectele sociale și de mediu care promovează dezvoltarea responsabilă a pădurilor din România, în beneficiul comunităților. Fundația Pădurea de Mâine a fost înființată in 2019, cu sprijinul strategic al HS Timber Group. Misiunea Fundației este să contribuie la protejarea și gestionarea responsabilă a pădurilor și la dezvoltarea unei economii durabile în domeniul forestier în România. Prin acest parteneriat strategic, HS Timber Group urmărește să implementeze mai punctual și mai eficient angajamentul său de responsabilitate socială. Proiectul multianual de reîmpădurire Pădurea de Mâine a fost lansat în septembrie 2017, împreună cu Asociația Administratorilor de Păduri și cu sprijinul științific din partea Universității din Suceava. Concentrându-se pe suprafețe forestiere degradate ale micilor proprietari de păduri și comunităților locale din România, proiectul dorește să aducă un plus de valoare și securitate pădurilor din această țară.
- Informare transparentă pe site-ul companiei www.hs.ro
HS Timber Group s-a angajat să comunice transparent și deschis cu publicul.
Pagina www.hs.at/ro/responsabilitate.html este parte din contribuția companiei la această deschidere și arată eforturile pe care le depune pentru a crește sustenabilitatea industriei lemnului.