culturasanatatesocietate

Controale în unitățile de depozitare a fructelor și legumelor

Comunicat de presă

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba intensifică verificările în unitățile de depozitare a fructelor și legumelor, provenite/consumate în această perioadă preponderent din sursă externă, respectiv din țări terțe și/sau comerț intracomunitar.

În acțiunile de control, inspectorii din cadrul DSVSA Alba se asigură, între altele, că sunt respectate:

  • Procedura privind înregistrarea unităților de depozitare a fructelor și legumelor;
  • Cerințele generale de igienă;
  • Cerințele privind asigurarea trasabilității;
  • Programele proprii de control, bazate pe prelevare de prove și efectuarea analizelor de laborator;
  • Documentele privind controlul pentru siguranța alimentelor;
  • Limitele maxime admise de reziduuri de pesticide.

Controalele tematice pentru verificarea unităților de depozitare a fructelor și legumelor au început în 26 noiembrie și se încheie în 16 decembrie.

Biroul de presă al DSVSA Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *