DIONYSOS 3D. Desfătare și viață veșnică la Apulum! Expoziție organizată la Muzeul Unirii

Joi, 21 noiembrie 2019, ora 11.30, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția DIONYSOS 3D. Desfătare și viață veșnică la Apulum!.

Expoziția prezintă mitologia, iconografia si cultul zeului Dionysos, pe care romanii l-au numit Bacchus sau Liber Pater. El era blândul zeu care i-a adus omenirii civilizaţia, simbolizată prin cultivarea plantelor, dar totodată era şi tulburătoarea divinitate a vinului, care inducea experienţe mistice unice. Vizitatorii vor cunoaște cu această ocazie modul în care anticii îl celebrau pe zeu, dar și aspecte ale acestui important cult la Apulum, unde a fost descoperit și cercetat un sanctuar al său împreună cu numeroase reprezentări sculpturale, printre care celebrul grup statuar reprezentându-l pe Liber Pater însoțit de Pan și panteră.

DIONYSOS 3D este ultimul eveniment expozițional din cadrul programului cultural Pantheon 3D, co-finanțat de AFCN. Piesele din cadrul expoziției au fost scanate 3D, modelele rezultate îmbogățind colecția virtuală a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *