Argint și bronz la Campionatul Național de Box pentru sportivii de la CS Unirea Alba Iulia

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia continuă seria rezultatelor bune la competițiile naționale, câștigând două medalii, de argint și bronz, prin pugiliștii Andrei Dărămuș și Daniel Moldovan, la Campionatul Național de Box, Seniori, desfășurat la Târgu Mureș.

În urma prestației foarte bune, Andrei Dărămuș, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a fost cooptat în lotul olimpic al României, urmând să participe la turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice de Vară din 2020 de la Tokio.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Național de Box Seniori:

Andrei Dărămuș, categoria 81 de kilograme, 30 de ani – medalia de argint;

Daniel Moldovan, categoria 91 de kilograme, 29 de ani – medalia de bronz.

”Îi felicit pe cei doi sportivi ai noștri și transmit mulțumiri domnului director Corneliu Mureșan, pentru toată susținerea pe care o arată zi de zi, meci de meci. Andrei Dărămuș a avut cele mai disputate meciuri din campionat, a arătat un box curat, a pus în evidență toate procedeele corecte ale acestui sport și a fost, ulterior, considerat cel mai complet boxer. Astfel, a fost cooptat în lotul olimpic al României și va participa la turnee de calificare în Anglia și Japonia. Sperăm să se califice și să obțină, medalia de aur, la fel cum a făcut-o un alt conjudețean al nostru, Nicolae Lincă, la Melbourne, în 1956. Secția de box are rezultate foarte bune și sper ca medaliile obținute să determine autoritățile locale și județene să se apropie mai mult de proiectele noastre”, a spus antrenorul emerit Nicolae Paștiu.

”Campionatul Național de Box Seniori a avut loc în perioada 14-18 octombrie la Târgu Mureș și vine după concursul ”Centura Păltiniș”, la care pugiliștii noștri, cadeți, copii și juniori, obținuseră 5 medalii, dintre care una de aur și patru de argint – ceea ce arată forma bună a sportivilor, mici și mari, din cadrul acestei secții”, a spus Corneliu Mureșan.

CS Unirea Alba Iulia, clubul sportiv din județul Alba cu cele mai bune rezultate, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului are opt secții active: culturism, box, atletism, powerlifting, haltere, judo, orientare și tenis de masă.

CS Unirea Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *