Trupa Skepsis va participa la Festivalul Internațional de Teatru ”Theater Cluster 2019

Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la cel mai mare festival de teatru din Lituania: Festivalul Internațional de Teatru ”Theater Cluster 2019” !

Evenimentul este organizat în perioada 16-21 Octombrie 2019, simultan, în trei orașe din Lituania aflate în parteneriat: Kupiškis, Pasvalys și Utena. Teatre instituționalizate și trupe independente din 12 țări vor prezenta timp de 5 zile peste 30 de spectacole în fiecare dintre cele orașe care găzduiesc și susțin organizarea festivalului.

Artiștii participanți vor beneficia de discuții critice cu un juriu de experți internaționali din Olanda, Rusia și Lituania care va analiza fiecare spectacol și va oferi un feedback punctual.

Trupa de teatru Skepsis va participa în programul festivalului cu spectacolul ”Procesul lui Prometeu”, un spectacol original, cu caracter satiric, ironie fină, pasaje muzicale și aspecte interactive. Spectacolul este creat de Viorel Cioflica pe baza unui text scurt semnat de Karel Capek și inspirat de binecunoscutul mit antic grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii. Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanităţii, este un proces social mereu actual care nu se încheie niciodată: este procesul intentat de societate oricărui om care încearcă să schimbe, să inoveze, să purifice!

Festivalul are și o pronunțată dimensiune interculturală. Trupele vor călători, vor susține spectacole și vor avea întâlniri oficiale cu Primarii și Consillile locale și cu elevii din diverse școli din cele trei orașe pentru a-și prezenta orașul și țara de proveniență. În cadrul programului se va organiza o seară a națiunilor unde fiecare grup va prezenta un moment artistic și va pregăti o rețetă culinară tradițională.
Trupa de teatru Skepsis își asumă din nou rolul de ambasador cultural al orașului Alba Iulia și a țării noastre. În cadrul întâlnirilor oficiale Alba Iulia și România vor fi prezentate oficialităților și publicului larg folosind ca suport și materiale foto și video.

Participarea trupei de teatru Skepsis este susținută de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia în spiritul colaborării de tradiție în proiectele și acțiunile de promovare a tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *