28 septembrie: Peste 400 de atleți înscriși la ”Trascău Trail Run powered by Porsche Engineering”

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia sunt numai câteva din surprizele pregătite.

Evenimetul își propune promovarea munților Trascău, a satelor Rimetea și Colțești precum și a obiceiurilor și afacerilor locale. La punctele de alimentare concurenții vor găsi delicioasa brânză de Colțești și cozonacii somodi, cu miere și scorțișoară, specifici zonei.

Trascău Trail Run promovează un stil de viață sănătos, marcat de grija pentru corp și natură. Astfel că la fața locului vom înlocui vasele de plastic cu cele din tărâțe, iar tradiționalele pahare de unică folosință vor fi eliminate din punctele de hidratare.

Dorim popularizarea sporturilor montane în rândul tinerilor, și implicarea comunității locale așa încât ne putem lăuda cu cei peste 50 de voluntari activi, fără de care un asemenea eveniment nu ar putea avea loc.

Anul acesta concursul este dedicat atât alergătorilor experimentați, cât și celor ce doresc să încerce muntele cu degetul. Competiția are trei probe: un semimaraton, un cros de 8.5 km și o distractivă probă Family de 2.5 km pentru copii și părinți.

Traseele se desfășoară pe drumuri publice, poteci montane marcate și nemarcate și drumuri forestiere, toate fiind pregătite de către organizatori în vederea competiției. Startul și Finishul vor fi în satul Rimetea, județul Alba, singurul sat din România premiat cu distinctia Europa Nostra pentru conservarea patrimoniului.

Superstarul evenimentului este semimaratonul, o cursă de 23 km cu 1500m diferență pozitivă de nivel. Au acceptat provocarea alergători cu palmarez bogat pe plan national și international: Ionuț Zincă, Gyorgy Szabolcs Istvan, Ingrid Mutter, actuală campioană națională sau Viorica Henry.

Anul acesta ne bucurăm și de prezență internațională a alergătorilor din 4 tări:Ungaria, Spania, Belgia și Germania.

Pentru a alerga la eveniment, cei peste 400 de participanți au achitat un kit de patricipare care include: tricoul oficial al evenimentului, medalie de finisher, un magneziu, pasta party vineri, gulyas dupa concurs, set de fotografii de pe traseu, acces in punctele de revigorare, participare la tombola cu premii și șansa la unul din premiile în bani.

Vor fi premiați primii cinci concurenți clasați de la categoria OPEN la proba de semimaraton și cros, la fiecare categorie (Feminin și Masculin) astfel:
Semimaraton (RON) Cros (RON)
Locul 1 1500 500
Locul 2 1300 400
Locul 3 1100 300
Locul 4 700
Locul 5 500

La proba Family vor fi premiați primii trei copii din fiecare categorie de vârstă cu premii în produse.

Evenimentul este organizat de Asociația Green & Wild, care din 2010 desfășoară proiecte de dezvoltare durabilă a comunității, de întrajutorare a semenilor și promovare a sporturilor montane. Cel mai mare proiect este RiCO, Rimetea International Climbing Open, singurul eveniment de cățărat din România care are loc anual din 2006.

Programul competiției:

Vineri, 27 septembrie

 • Sosire la tabăra de bază din Rimetea
 • Ridicare kit-uri de concurs
 • Ședință tehnică la 20:00
 • Pasta Party & Foc de tabără

Sâmbătă, 28 septembrie

 • 06:00 – 08:00 – Ridicare kit-uri de concurs
 • 08:30 – Ședință tehnică
 • 09:00 – START SEMIMARATON – pe ritmuri de tobe
 • 09:30 – START CROS
 • 10:00 – 14:00 – Jocuri pentru copii
 • 14:00 – START FAMILY
 • 14:30 – 16:00 – Gulyas Party
 • 16:00 – 17:00  Premiere și Tombolă cu premii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *