Seratele bibliotecii, un proiect al dialogului dintre carte și arte

Vineri, 30 august 2019, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va găzdui, începând cu orele 18:00, o nouă ediție a Seratelor bibliotecii, un proiect ce are ca scop definirea bibliotecii drept centru multicultural, în care au loc întâlniri periodice ale membrilor comunității pentru a dezbate diverse teme de interes public.

Pentru că în fiecare zi milioane de oameni își caută un partener pentru a împărtăși iubirea și în fiecare an milioane de cupluri se unesc cu dragoste, apoi se despart deoarece dragostea a dispărut, tema abordată de această dată va fi Femeia și Bărbatul. Cei prezenți la eveniment vor încerca să răspundă la câteva întrebări cum ar fi: Ce îi deosebește pe cei doi? Cum se privesc unul pe celălalt? Ce își doresc de la viață? Dintre cei care rămân împreună, câți sunt fericiți? Câți rămân împreună din loialitate, obligație sau din teama de a începe un nou drum?

Ediția lunii august a Seratelor bibliotecii se va desfășura la sala de lectură a bibliotecii, un spațiu care va deveni timp de patru ore cel mai potrivit loc pentru dialog, într-o lume a cărții și a artelor, pentru că dezbaterile vor fi însoțite, ca de fiecare dată, de muzică, poezie, lecturi și prezentări de cărți din sfera de interes a temei abordate. Tot ca de fiecare dată moderatorii întâlnirii vor fi părintele Pimen de la Oarța de Sus și bibliotecara Felicia Colda, responsabil de proiect.

Seratele bibliotecii au debutat în anul 2017 ca o necesitate de a crea în cadrul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba a unui cadru adecvat pentru dezvoltarea unor evenimente în care cartea, lectura și artele să completeze în mod fericit dezbaterea unor teme propuse de participanți. Seratele bibliotecii au devenit adevărate evenimente literar – culturale în care participanții pot să se manifeste liber, să schimbe idei, să se informeze pe o anumită temă și să lectureze cărți puse la dispoziție de bibliotecă, să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să cunoască părerea celorlalți despre tema abordată etc.

Proiectul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în parteneriat cu Asociația ,,Sfânta Maria Magdalena” și face parte din Programul – 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.15.Seratele bibliotecii. Organizatorii evenimentului vă invită la un dialog sincer, relaxat, deschis, pe una dintre cele mai dezbătute teme ale omenirii – Femeia și Bărbatul. Intrarea la eveniment este liberă iar pentru cei ce doresc să aprofundeze acest subiect, biblioteca, în baza unui permis gratuit de bibliotecă, le stă la dispoziție cu o bogată colecție de carte ce poată fi împrumutată sau studiată la sala de lectură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *