Participă în 29 iunie la Epilepsy Challenge și sprijină dezvoltarea reţelei de Telemedicină în Epilepsie!


Lions Club Alba Iulia și Lions Club Napoca din Cluj Napoca vă invită să participați sâmbătă, 29 iunie 2019, ora 10, la crosul Epilepsy Challenge în Cetatea Alba Carolina.

Epilepsy Challenge se organizează în acest an în alte 7 oraşe din România: Craiova (2 iunie), Brașov și Târgu Mureș (8 iunie), Sibiu (22 iunie), Baia Mare (30 iunie), București (22 septembrie), Cluj Napoca (29 septembrie).

Epilepsy Challenge este un cros de 5 km cu caracter participativ, necronometrat, organizat cu trei scopuri:

  • strângerea de fonduri pentru achiziţia de minim patru noi aparate video EEG pentru dezvoltarea reţelei de Telemedicină în Epilepsie, dotând Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în oraşele în care acestea nu există;
  • înfiinţarea unui centru naţional de sprijin psihologic al părinţilor care află acest diagnostic pentru copilul lor şi de sprijin psihologic al adolescenţilor care află acest diagnostic. Centrul este de tip „call center“ online în care medici şi psihologi îşi oferă expertiză şi include şi o platformă offline de orientare medicală;
  • reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România.

„În România se estimează un număr aproximativ de 400.000 de persoane care suferă de epilepsie. Din cauza lipsei unor Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în oraşele mai mici, foarte mulți dintre aceşti oameni fie nu sunt diagnosticați şi tratați, fie depun eforturi mari călătorind sute de kilometri pentru o consultație de aproximativ o oră într-un oraş mai mare. Astfel, ne propunem să ajutăm aceşti oameni să aibă şansa la un diagnostic rapid şi corect, urmat de un tratament eficient şi monitorizat şi vă provocăm şi pe voi să vă alăturați inițiativei noastre”, afirmă medicul clujean Bogdan Florea.

Dr. Bogdan Florea a înfiinţat prima reţea de Telemedicină în Epilepsie şi a creat prima Clinică de Podiatrie din România.

Cei care doresc să participe la crosul de sâmbătă sunt rugaţi să se înscrie completând formularul on line disponibil pe pagina oficială a evenimentului:

https://www.epilepsychallenge.ro/catalog/category/view/id/14. Înscrierea se poate face şi sâmbătă, 29 iunie, începând cu ora 8.30, la punctul de start, localizat în şanţurile Cetăţii, în faţa Catedralei Încoronării.

Lions Club Alba Iulia este parte componentă a celei mai mari organizaţii de voluntari din lume – Lions Clubs International, care numără peste 1,7 milioane de membri. Domeniile în care Lions Club Alba Iulia desfăşoară activităţi de voluntariat sunt sănătatea publică, ecologia, sportul şi cultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *