Cel Mai Puternic Pompier, ediția națională


În perioada 19 – 20.06.2019, începând cu ora 09.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociația CTIF din România în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, a organizat în Piața Toboșarului – Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, etapa națională a competiției „Cel Mai Puternic Pompier”.

Probele de concurs au fost adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Concursul a constată în susținera a trei probe practice, două individuale și una pe echipe(ștafetă).

În prima zi, de la ora 09:10 concurenţii au susţinut prima probă practică cu aparatul de respirat, probă care s-a desfășurat individual. În următoarea zi, 20.06.2019, s-a susținut a doua probă individuală începând cu ora 08:30 și proba pe echipe(ștafetă) începând cu ora 14:00.

Acest concurs are ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari.

La concurs, au participat peste 100 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România.

Eforturile depuse de concurenţi au fost răsplătite cu premii ce au constat în cupe, medalii, diplome, bani și accesorii pentru pompieri.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *