Blaj aLive 2019. Primii artisti confirmati

Blaj, 22 aprilie 2019 – Blaj aLive Festival da unda verde noutatilor: The Motans, Mihail, Gramofone si Marú sunt primii artisti confirmati pentru editia cu numarul sapte. Blaj aLive, cel mai accesibil festival multicultural de la noi, va avea loc pe 9 iunie 2019, pe Campia Libertatii.

La Marea Adunare de la Blaj aLive, fanii vor asculta si dansa in natura pe ritmurile unora dintre cei mai indragiti artisti care vor urca pe Freedom Stage. Festivalierii se vor putea relaxa si bucura de varietati culinare in zonele de lounge sau in food court, avand ocazia sa isi petreaca timpul dintre concerte in parcul de distractii sau implicandu-se in diferite activari creative din interiorul festivalului.

Concerte si premiere pe Campia Libertatii

THE MOTANS, unul dintre proiectele muzicale cu cea mai rapida ascensiune de la noi, vine pentru prima data pe Campia Libertatii!

The Motans este una dintre trupele romanesti cele mai in voga la ora actuala, oferind pasionatilor de vibe-uri bune cateva dintre cele mai apreciate hit-uri promovate in ultimii ani in Romania.

Proiectul a fost lansat in 2016, debutand cu „Versus”, o piesa care a cucerit inimile publicului chiar de la prima ascultare, devenind in scurt timp un adevarat fenomen. Ceea ce a urmat a fost si mai surprinzator. Majoritatea lansarilor The Motans devin imediat iubite de public, dar si sustinute de radiourile si de canalele TV din toata tara. #1 este o pozitie cu care artistul deja s-a obisnuit, cele mai multe dintre piesele The Motans clasandu-se pe pozitia #1 in toate topurile comerciale.

Printre lansarile de succes se numara si „ISNFN”, „Pentru Ca” si „Jackpot”, care nu s-au abatut de la regula, devenind hit-uri de succes pe piata muzicala romaneasca. Lansari recente precum „Maraton” si „Invitat”’ au cucerit imediat audienta, cea de-a doua piesa intrand rapid in top 10 radio chart. Ultimele colaborari, Delia feat. The Motans – „Ramai” si The Motans feat. Irina Rimes „POEM” se bucura de un succes impresionant, reusind sa ocupe primele 2 locuri in YouTube trending in prima saptamana de la lansare.

MIHAIL, unul dintre cei mai eclectici artisti din industria muzicala autohtona, cunoscut pentru hit-ul „Ma ucide ea”, va urca pentru prima data pe Freedom Stage!

Mihail a luat publicul roman prin surprindere cu binecunoscuta „Ma ucide ea”, piesa desemnata a doua cea mai difuzata melodie din 2016, gratie influentelor funk, blues, pop si a povestii dedicate tuturor celor care au trait acel moment special in care doua priviri se intalnesc si starnesc, fie chiar si pentru putin timp, pasiunea.

Melodia a strans peste 70 de milioane de vizualizari pe YouTube, insa, acesta a fost doar inceputul, artistul profitand de fiecare sansa pentru a se reinventa si a aduce un sound nou proiectului sau.

Recunoasterea internationala a venit odata cu lansarea „Who You Are”, piesa care a ajuns in fruntea topurilor din Romania si din Italia. Daca pana atunci era cunoscut drept „baiatul cu chitara”, noul single a venit insotit de o noua directie muzicala, un mix de muzica electronica, alternativa si pop.

Anul 2018 a fost marcat de un tur de forta in Italia, unde „Who You Are” a fost declarata „cea mai difuzata piesa internationala din acel an” si a fost completat de prezenta la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri din Romania si din afara, precum: Sopot Festival (Polonia), Wind Music Awards (Verona), Batiti Live (Italia) sau Wind Summer Festival (Roma).

„End Of Summer Session”, o sesiune filmata intr-un cadru intim la apus, accentueaza noua directie muzicala, prezentand conceptul live al artistului pe parcursul a patru piese. A fost urmat la scurt timp de single-ul „Dorul ma ia”, un precursor pentru primul sau material discografic.

Mihail a incheiat 2018 pe una dintre cele mai importante scene din lume, in cadrul concertului anual de Craciun de la Vatican, dupa ce, cu cateva zile inainte a sustinut un intreg concert in exclusivitate pentru Rai Radio 2.

GRAMOFONE sursa muzicii de suflet ce transmite un mesaj cu care rezonam, pentru prima data la Blaj aLive!

Povestea Gramofone incepe in vara anului 2013, cu cateva experimente instrumentale adunate intr-un EP numit „Intervention”. Cu timpul, experimentele au luat forme mai complexe si mai indraznete. Asa s-a conturat albumul „Confessions from the Belly of the Beast”, un discurs muzical ce pune sub lupa aspecte universale ale societatii moderne, inspirate din realitatea prezenta, dar si dintr-un univers distopic.

Proiectul porneste de la un credo plin de profunzime, care ii inspira pe membrii trupei: trebuie sa ne facem auziti, sa trezim oamenii la realitate, sa le oferim genul de muzica de suflet, fara a neglija esenta mesajului care transpare puternic din fiecare vers.

Pentru ca, spun Gramofone, cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu dorinta de integrare, contrabalansata de teama de a fi uniformizati, munca depusa mecanic, fara scop sau impact. Cu totii resimtim impactul pe care evenimentele din prezent si diferiti factori le asupra societatii noastre si intelegem incet, incet ca nu avem decat partial control asupra vietilor noastre. Este si unul dintre motivele pentru care albumul „Confessions from the Belly of the Beast”, impreuna cu cele mai recente single-uri (precum „Mr. Government” si „Heart & Soul”) ilustreaza framantarile omului modern si realitatile distopiei in care traim.

La Blaj aLive 2019, pe langa ritmurile antrenante, Gramofone ne va inspira cu versuri pline de semnificatie, inspirate din situatiile cu care fiecare dintre noi se confrunta in fiecare zi.

MARÚ, una dintre artistele in ascensiune rapida pe scena muzicala romaneasca, aduce in premiera pe Freeedom Stage, un soulful pop plin de emotie!

Marú este o compozitoare/interpreta multi-instrumentista a carei timbru cristalin va convinge orice ascultator sa o asculte in continuu. Dupa 6 ani de studii la conservator in Viena (Austria), Marú a reusit sa isi dezvolte propriul stil, ce aminteste de Angus & Julia Stone, Norah Jones, Ed Sheeran, Kate Bush, Elise Trow, Bat For Lashes, influente presarate in abundenta cu autenticitate si cu acel „ceva” pe care numai ea il detine.

Inca de la inceputul recent al carierei solo, marcat prin lansarea EP-ului de debut „The Richest Girl in Town”, muzica ei a atras atentia promoterilor, directorilor de programe de la cele mai importante posturi radio si aprecierea fanilor, indiferent de genurile muzicale preferate.

De la recitalurile si interviurile realizate la posturi precum Radio Guerrilla, Rock FM, TanaNana, Radio RFI, Radio Romania, la sustinerea de recitaluri la festivaluri sau la Hard Rock Cafe, Marú a cunoscut o ascensiune rapida. Astfel, a ajuns deja sa confirme pentru aceasta vara urcarea pe scena alaturi de nume sonore precum Nouvelle Vague sau Morcheeba.

Pentru cei carora le place sa asculte cu mintea, inima, corpul, Marú aduce la Blaj aLive 2019 un dar unic: muzica sa. Music by Marú.

Biletul pentru ziua de festival va avea pretul de 60 de lei/persoana si poate fi achizitionat de pe blt.ro sau direct pewww.blajalive.ro.

Despre festivalul Blaj aLive

Marea adunare anuala de la Blaj este acum centrata in jurul unui festival multicultural international, dedicat educarii tinerilor in spiritul libertatilor europene, pe fondul conservarii simbolurilor culturale romanesti, prezente in orasul in care „a rasarit soarele romanilor”.

Ajuns la cea de-a saptea editie, festivalul Blaj aLive promoveaza libertatea, educatia si inovatia ca suport pentru dezvoltare culturala si gazduieste initiativele tinerelor organizatii, parte din noua revolutie culturala. De asemenea, el sustine unirea comunitatilor de pretutindeni, devenind locul de intalnire pentru petrecerea unui weekend de experiente culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunitati de oameni frumosi, uniti si pregatiti sa aduca un plus de culoare si valoare in jurul lor.

Fiind organizat la intersectia drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timisoara si Brasov, festivalul faciliteaza, prin politica de preturi, serviciile culturale si turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical international generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” si Primaria Municipiului Blaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *