Teatrul de Păpuși „Prichindel”, partener la un turneu național

Teatrul de Păpuși „Prichindel” este partener Universității de Arte din Târgu-Mureș, care organizează, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, în perioada 1 – 8 aprilie 2019, un turneu național cu spectacolele studenților anului III – Licență – Artele Spectacolului, specializarea Actorie. Turneul din acest an va cuprinde orașele Alba Iulia, Brașov, Sfântu Gheorghe, Bacău și Toplița.

Ne onorează să le fim alături în acest demers, de promovare a teatrului ca factor educativ și de formare culturală în rândul adolescenților. Acestui demers ni s-au alăturat două licee albaiuliene partenere care, prin structura lor sau prin evenimentele pe care le organizează și le promovează, dovedesc deschiderea și implicarea în actul educativ-cultural: Liceul de Arte „Regina Maria” și Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Așadar, licenii celor două instituții educative vor beneficia de prezentarea spectacolului „Noaptea ursului”, de Ignacio del Moral, în regia lui Nicolae Cristache, în data de 2 aprilie 2019, de la orele 11.00 la Liceul de Arte și de la orele 14.00 la Colegiul Național „HCC”, dar și de o sesiune de discuții libere cu actorii, după reprezentație.

Familii cu probleme, planuri de a fugi de acasă, perspective de viitor foarte întunecate. Ce caut eu cu ăștia doi? Toate acestea vă sună familiar?Este, de fapt, povestea a trei tineri care, desi provin din medii și clase sociale foarte diferite, leagă o prietenie strânsă și trec împreună printr-o noapte cu adevărat plină de ghinion. Totuși, toți trei se întreabă:ce naiba caut eu cu ăștia doi?”

Cele trei personaje sunt interpretate de studenții: Daniel Vișan – Angel, Marian Vultur – Enrique și Paul Predeluș – Jaime.

Ignacio del Moral este dramaturg și scenarist spaniol, semnatar a numeroase scenarii de filme de lung metraj, de seriale de televiziune și chiar de filme de animație. A fost recompensat pentru piesele sale de teatru, de-a lungul timpului, cu numeroase premii.

Nicolae Cristache este conf univ. dr. la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și membru al Companiei „Liviu Rebreanu” la Teatrul Național Târgu-Mureș. Este de formație actor, având studii masterale în regie și un doctorat în formarea actorului.

Cristina Smadea

Secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *