Inteligența Artificială: Partenerii Strategici și Perspectivele Globale
Smart Everything Everywhere (SEE) organizează conferința “Artificial Intelligence: Global perspectives and strategic partners”, a treia din seria DIF V, care va avea loc online, joi 30 septembrie, între orele 10:00AM – 12:00PM EEST și va reuni reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, care vor prezenta modele de bune practici cu privire la politici de digitalizare și Inteligență Artificială din respectivele țări.
Inteligența Artificială poate fi un motor al dezvoltării economice din viitoarea societate digitală și este o temă de mare interes pentru agenda europeană, în special în lumea post-pandemică, unde tehnologia va fi baza planurilor de reziliență și dezvoltare ale economiei și societății. La nivel global se fac eforturi intense pentru dezvoltarea și adopția tehnologiilor IA în scopul de a crește productivitatea și, implicit competitivitatea, cu implicații geopolitice majore.
Dat fiind faptul că se disting două viziuni asupra Inteligenței Artificiale – una bazată pe încredere, drepturi, și valori morale și o a doua, care se bazează pe controlul autoritar al statului și nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului, în special cu privire la privacy (viața privată) – o confruntare între cele două viziuni este inevitabilă și va avea repercusiuni pe termen lung asupra viitoarei societăți digitale. Invitații vor discuta exemple din țărilor lor prin prisma primului model, cel bazat pe încredere și securitatea datelor personale, precum și alte subiecte cu accent pe cadrul legislativ și cel de reglementare.
În cadrul conferinței, vor participa: E.S. Andrew James Noble, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România; E.S. Therese Hydén, Ambasadorul Suediei la București; E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei la București; Dl. Amir Sagron, Deputy Chief of Mission în cadrul Ambasadei Israelului în România; și Dl. Christian Plate, Chargé d’Affaires în cadrul Ambasadei Germaniei la București. Conferința va fi moderată de Dragoș Pîslaru – Membru în Parlamentului European.
Conferința Artificial Intelligence: Global perspectives and strategic partners va avea loc în format online, joi 30 septembrie între 10:00AM – 12:00PM EEST. Înscrierile pentru eveniment se fac prin acest formular.
“SEE consideră că România trebuie să susțină dezvoltarea inteligenței artificiale prin adoptarea unei strategii naționale aliniată la eforturile europene de a nu rămâne în urmă față de țări precum SUA și China. Felul în care vom reuși în următorii ani să integrăm în agenda transformării digitale atât a sectorului public cât și privat acest domeniu – prin mobilizarea avantajelor competitive precum talentul și forța de muncă din zona de IT/digital și apartenența noastră la o piață digitală europeană – va avea un impact atât pentru noi ca țară dar și pentru Europa ca lider în IA” a declarat Diana Popp, Cofondator și Vicepreședinte SEE.
Forumul Internațional Digital: Inteligența Artificială se desfășoară în perioada Aprilie – Decembrie 2021, sub forma unei serii de conferințe tematice în format online și reunește reprezentanți de top din partea Comisiei Europene, decidenți de la nivel național și internațional, lideri și actori relevanți din industrie, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și ale camerelor de comerț acreditate la București, și antreprenori și entuziaști din lumea tehnologiei, care împreună vor lucra la identificarea propunerilor pentru dezvoltarea unei strategii a României pentru Inteligența Artificială. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul proiectului: https://see40.org/dif2021/
Persoană de contact: Diana Popp (diana.popp@see40.org – +40 726 618 779)
SPONSORI: eMAG, Cyberswarm, K Street Consulting, Continental, Certsign, Nuclearelectrica
PARTENERI STRATEGICI: Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Ambasada Israelului în România, Ambasada Regatului Norvegiei la București, Ambasada Suediei la București, Ambasada Estoniei în București, AMRO, CCIRI, BEROCC, NOROCC
SUSȚINĂTORI: Activize, ARIA, Bucharest.AI, Calea Europeana, CCR Design, CEEBAN, Citizen Next, CivicNet, Cluj.AI, Cluj IT Cluster, Cluj Startups, Codette, Codeweek Romania, DevTalks, DIH4Society, Europuls, Goethe-Institut, IAB Romania, Iasi.AI, Innovation Labs, Natie prin Educatie, PM² Alliance, Ro100, ROTSA, Spherik Accelerator, The Diplomat, Transylvania Angels Network, ULBS, Universitatea Ovidius, Vestbee, Women in Tech Cluj