Teatrul ”Prichidel” va fi prezent între 18 – 27 octombrie, la Festivalul Național de Teatru, cu o expoziție de decoruri și păpuși

COMUNICAT DE PRESĂ
Teatrul de Păpuși „Prichindel” este mai mult decât onorat de invitația făcută de OISTAT (Organizația Internațională a Scenografilor, Tehnicienilor și Arhitecților de Teatru) de a participa, în cadrul ediției 34 a FNT (Festivalul Național de Teatru), la Bienala de Scenografie.

Astfel, în perioada 18 – 27 octombrie suntem prezenți cu o expoziție de decoruri și păpuși din spectacolul „Hansel & Gretel – O poveste urbană”, regia Ana Crăciun-Lambru, care poate fi vizitată pe întreaga perioadă în foaierul Teatrului „Ion Creangă” București. Așadar, ne bucură faptul că ne regăsim între cele „15 teatre de profil și 17 creatori, care au marcat teatrul de animație în ultimele decenii”, așa cum declară organizatorii.

De asemenea, în cadrul aceleiași bienale, în FNT, Ioana Bogățan, managerul teatrului, va fi prezentă în calitate de speaker la Conferința ”Animating The Future”, care se va desfășura pe scena Teatrului „Ion Creangă” din capitală, în data de 20 octombrie 2024, între orele 14:00 și 16:00.

Ediția din acest an a Bienalei de Scenografie îl are ca director artistic pe scenograful Helmut Stürmer, un remarcabil și foarte apreciat artist, și asigură o promovare consistentă a teatrului și scenografiei de teatru, în general, dar și a teatrului de animație și scenografiei sale specifice, fapt mai mult decât îmbucurător.



Cristina Smadea,
Secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *