“Beyond Limits”, expoziţie de fotografie semnată de Alexandru Radu Popescu – 22-25.10.24

Marţi 22 octombrie, începând cu ora 19, ICR Londra vernisează expoziția de fotografie “Beyond Limits”, semnată de fotograful Alexandru Radu Popescu. Dedicat campionilor români și britanici ai Jocurilor Paralimpice de la Paris din 2024, evenimentul este o celebrare a realizărilor uimitoare ale celor zece atleţi fotografiaţi, precum și a rezilienței cu care aceştia au parcurs anevoiosul drum spre podium.
Alexandru Bologa, primul campion paralimpic din istoria judoului românesc, recentul câștigător al medaliei de aur la Paris, este invitatul special în cadrul vernisajului. Acestuia i se va alătura Ciprian Anton, vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Comitetul Paralimpic Român, Ambasada României la Londra, Ambasada Marii Britanii în România și British Council România.
Alexandru Radu Popescu a surprins esența sportivilor paralimpici într-o serie uluitoare de portrete. Fiecare lucrare îmbină un iris, fotografiat de aproape cu un obiectiv special, cu jumătate din chipul protagonistului. Această juxtapunere creează portrete originale care onorează individualitatea, forța interioară și valoarea inerentă a fiecărui campion. Expoziția pune în lumină frumusețea diversității și potențialul nelimitat al spiritului uman.
“Beyond Limits” va putea fi vizitată în Galeria Brâncuși a ICR Londra în perioada 23-25 octombrie, între orele 10:00 – 17:00 și sâmbătă, 26 octombrie, de la 11:00 – 13:00.
Născut în România în 1986 și stabilit în Marea Britanie în 2014, Alexandru Radu Popescu este unul dintre fotografii comisionaţi de echipa paralimpică britanică. În urma participării sale ca fotograf, în 2015, la Săptămâna Modei de la Londra, Alexandru și-a extins portofoliul pentru a include concerte susţinute de câţiva dintre cei mai celebri artiști români la Londra. Cu studii în fotografie la London College of Contemporary Arts și Morley College, Alexandru Radu Popescu este membru al Uniunii Naționale a Jurnaliștilor (UK), al Royal Photographic Society și al Asociației Fotografilor. A expus la Londra și București, iar printre premiile sale se numără două distincții în cadrul competiției 35AWARDS: fotografie cu drone (2021) și mențiune în Top 70 fotografi din Marea Britanie (2024).
Proiectul este susținut de Aqua Carpatica, Crystals of London, Up to Your Door și Levenes Solicitors.
Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale ICR Londra pot fi găsite pe rețelele de socializare și website-urile institutului:
https://www.rcilondon.co.uk/
www.facebook.com/ICRLondon
twitter.com/RCILondon
https://www.instagram.com/rcilondon/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *