Teatrul de Păpuși ”Prichindel” organizează atelier de teatru destinat liceenilor

COMUNICAT DE PRESĂ
1 octombrie 2024

 Teatrul de Păpuși „Prichindel” și Asociația Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca organizează în parteneriat un atelier de teatru documentar/teatru social destinat liceenilor. Acest atelier a fost gândit în cadrul unui proiect, intitulat sugestiv „ÎN DIALOG”, proiect câștigat la AFCN de asociația parteneră.

Atelierul este destinat liceenilor și se va desfășura în perioada 25 – 27 octombrie 2024, între orele 10:00 și 13:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși Prichindel. Acest atelier va fi susținut de actorul Doru Taloș.
Înscrierile se fac în perioada 1 – 15 octombrie și este necesară încuviințarea părinților pentru participare. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: secretariat@teatrulalba.ro, după principiul primul venit, primul servit, numărul locurilor fiind limitate.
De asemenea, vor fi susținute două spectacole de teatru, în data de 25 și 26 octombrie, după-amiaza (vom anunța în timp util ora și titlul reprezentațiilor), care să evidențieze forma de teatru documentar, de teatru social vizată de acest atelier. În cele trei zile de atelier se vor pune în practică metode și exerciții specifice teatrului documentar, urmate de discuții pentru a înțelege mai bine mizele acestui tip de teatru. Se va începe cu o serie de exerciții simple de actorie și de scriere, urmate de punerea în scenă a unor probleme sociale prin diferite tehnici: enactment/reenactment, teatru fizic, teatru imagine. Se vor folosi ca punct de pornire atât experiențe personale, cât și evenimente colective din istoria recentă. Scopul atelierul este de a apropia participanții de concepte ca teatru social, teatru de intervenție, teatru forum.
Doru Taloș este actor și cadru didactic asociat la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca, co-manager la Asociația Reactor de teatru și experiment, cu studii post universitare la Școala Internațională de Teatru Berty Tovias din Barcelona, Spania. Are numeroase roluri la activ și, alături de o echipă formată din regizori, dramaturgi și actori, a pus bazele unui spațiu cultural definitoriu pentru mișcarea artistică independentă din Cluj.

                                Cristina Smadea,
                                          Secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *