TEACH FOR SPEECH – Concurs de public speaking cu tema „1 din 17 ODD-uri” adresat copiilor din patru județe din Transilvania
Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 – 15 ani din patru județe din Transilvania sunt invitați să se înscrie în perioada 1 – 5 august 2024 la Concursul de public speaking cu tema „1 din 17 ODD-uri” din cadrul Proiectului „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!” implementat de Barbu Antonela Sofia PFA și co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural.
Concursul își propune să dezvolte abilitățile de comunicare și de vorbit în public atât pe scenă, cât și la radio sau în fața camerelor de filmare și se adresează copiilor cu domiciliul într-unul dintre județele: Alba, Brașov, Mureș și Sibiu.
Au fost stabilite două secțiuni de vârstă: 9 – 12 ani și 13 – 15 ani. Concurenții sunt invitați să aleagă pentru discursul lor unul din cele 17 obiective de dezvoltare durabilă cuprinse în Agenda 2030, să înregistreze discursul, urmând ca materialul video să fie trimis prin wetransfer.com la adresa de email: invatacusofia@gmail.com și să conțină obligatoriu în descriere, următoarele informații: Numele și prenumele participantului, localitatea și titlul discursului.
Înscrierea participanților se face prin completarea formularului: https://forms.gle/3r8pPYLNK6VvBhiP7
Juriul concursului este compus din specialiști în domeniul cultural – educativ și PR (comunicare și relații publice). În procesul jurizării vor lua în considerare următoarele aspecte ale discursului prezentat:
- Adecvarea temei la cerințele stabilite de organizatori – maxim 10 puncte
- Structurarea și claritatea discursului – maxim 40 puncte
- Captarea atenției auditoriului și creativitatea în modul de prezentare și argumentare – maxim 50 puncte
Pentru fiecare dintre județele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu se vor stabili câte 3 câștigători. Aceștia urmează să participe la Tabăra Coolturală de la Nocrich, județul Sibiu desfășurată în perioada 16 – 17 august 2024 la Centrul Cercetășesc H.C. Habermann.
Organizatorii vor suporta costurile legate de transport, cazare, masă.
În cadrul Taberei Coolturale, copiii vor avea ocazia să participe în mod gratuit la o serie de ateliere educative, la un concert de muzică folk, o lansare de carte și la multe alte activități educative și de divertisment.
ORGANIZATOR: BARBU ANTONELA SOFIA PFA
PARTENERI: Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Biblioteca Județeană Mureș, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Centrul de Documentare și Informare – la Muzeul Gazelor Naturale Mediaș, Centrul Cercetășesc „HC Habermann” Nocrich, filiala Organizației Naționale Cercetașii României.
Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la adresa de email: invatacusofia@gmail.com
Persoană de contact: Antonela Sofia Barbu
MULT SUCCES ȘI CREATIVITATE!
REGULAMENTUL CONCURSULUI ,,1 DIN 17 ODD-uri”
- Prezentare generală:
Concursul de public speaking 1 DIN 17 ODD-uri din cadrul Proiectului „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!” implementat de Barbu Antonela Sofia PFA și co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 – 15 ani cu domiciliul într-unul dintre județele: Alba, Brașov, Mureș și Sibiu.
Concursul își propune să dezvolte abilitățile de comunicare și de vorbit în public atât pe scenă, cât și la radio sau în fața camerelor de filmare.
- TEMA concursului este: 1 DIN 17 ODD-uri.
Concurenții sunt invitați să aleagă pentru discursul lor unul din cele 17 obiective de dezvoltare durabilă cuprinse în Agenda 2030:
- Fără sărăcie – Eradicarea sărăciei în toate formele sale şi în orice context.
- Foamete zero – Eradicarea foametei, asigurarea securităţii alimentare, îmbunătăţirea nutriţiei şi promovarea unei agriculturi durabile.
- Sănătate şi bunăstare – Asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării tuturor la orice vârstă.
- Educaţie de calitate – Garantarea unei educaţii de calitate şi promovarea oportunităţilor de învăţare de-a lungul vieţii, pentru toţi.
- Egalitate de gen – Realizarea egalităţii de gen şi împuternicirea tuturor femeilor şi a fetelor.
- Apă curată şi sanitaţie – Asigurarea disponibilităţii şi managementului durabil al apei şi sanitaţie pentru toţi.
- Energie curată şi la preţuri accesibile – Asigurarea accesului tuturor la energie la preţuri accesibile, într-un mod sigur, durabil şi modern.
- Muncă decentă şi creştere economică – Promovarea unei creşteri economice susţinute, deschise tuturor şi durabile, a ocupării depline şi productive a forţei de muncă şi a unei munci decente pentru toţi.
- Industrie, inovaţie şi infrastructură – Construirea unor infrastructuri rezistente, promovarea industrializării durabile şi încurajarea inovaţiei.
- Inegalităţi reduse – Reducerea inegalităţilor în interiorul ţărilor şi de la o ţară la alta.
- Oraşe şi comunităţi durabile – Dezvoltarea oraşelor şi a aşezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente şi durabile.
- Consum şi producţie responsabile – Asigurarea unor tipare de consum şi producţie durabile.
- Acţiune climatică – Luarea unor măsuri urgente de combatere a schimbărilor climatice şi a impactului lor.
- Viaţa acvatică – Conservarea şi utilizarea durabilă a oceanelor, mărilor şi a resurselor marine pentru o dezvoltare durabilă.
- Viaţa terestră – Protejarea, restaurarea şi promovarea utilizării durabile a ecosistemelor terestre, gestionarea durabilă a pădurilor, combaterea deșertificării, stoparea şi repararea degradării solului și stoparea pierderilor de biodiversitate.
- Pace, justiţie şi instituţii eficiente – Promovarea unor societăți pașnice și incluzive pentru o dezvoltare durabilă, a accesului la justiție pentru toţi şi crearea unor instituţii eficiente, responsabile şi incluzive la toate nivelurile.
- Parteneriate pentru realizarea obiectivelor – Consolidarea mijloacelor de implementare și revitalizarea parteneriatului global pentru dezvoltare durabilă.
- Calendarul desfășurării concursului
Înscrierea și trimiterea materialelor: 1- 5 august 2024
Perioada de jurizare: 6 – 10 august 2024
Anunțarea rezultatelor pe site-ul: www.antonelasofiabarbu.ro și pe pagina de Facebook TEACHFORSPEECH: 11 august 2024
- Modalitatea de desfășurare a concursului
Concursul de public speaking va cuprinde două secțiuni de vârstă: 9 – 12 ani și 13 – 15 ani.
Înscrierea participanților se face prin completarea formularului: https://forms.gle/3r8pPYLNK6VvBhiP7
Materialul video conținând discursul va fi trimis prin wetransfer.com la adresa de email: invatacusofia@gmail.com și va conține obligatoriu, în descriere următoarele informații:
Numele și prenumele participantului, localitatea și titlul discursului.
- Materialul video trimis nu trebuie să depășească 3 minute.
- Sunt acceptate fișiere video de tipul: MP4, AVI, M4V, WMV.
- Filmarea va fi realizată în mod landscape.
- Calitatea înregistrării audio – video nu constituie un criteriu de departajare.
- Criterii de jurizare
Juriul concursului este compus din specialiști în domeniul cultural – educativ și PR (comunicare și relații publice).
În procesul jurizării vor fi luate în considerare următoarele aspecte ale discursului prezentat:
- Adecvarea temei la cerințele stabilite de organizatori – maxim 10 puncte
- Structurarea și claritatea discursului – maxim 40 puncte
- Captarea atenției auditoriului și creativitatea în modul de prezentare și argumentare – maxim 50 puncte
- PREMII
Fiecare concurent va fi primi o DIPLOMĂ de participare și un premiu constând într-un set de cărți, care vor putea fi ridicate în cadrul unui eveniment organizat la sediul instituțiilor partenere din cadrul Proiectului TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ după data de 27 august 2024.
Pentru fiecare dintre județele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu se vor stabili câte 3 câștigători.
Aceștia urmează să participe la Tabăra Coolturală de la Nocrich, județul Sibiu desfășurată în perioada 16 – 17 august 2024 la Centrul Cercetășesc H.C. Habermann.
Organizatorii vor suporta costurile legate de transport, cazare, masă.
În cadrul Taberei Coolturale, copiii vor avea ocazia să participe în mod gratuit la o serie de ateliere educative, la un concert de muzică folk, o lansare de carte și la multe alte activități educative și de divertisment.
- Validitate
Pentru ca participarea să fie considerată validă materialele înregistrate trimise trebuie să respecte tema concursului, datele tehnice și să se încadreze în termenul limită de trimitere, respectiv 5 august 2024, orele 23:59.
IMPORTANT !
Nu vor fi acceptate materialele video care:
- Au caracter violent, obscen, ofensator sau calomniator
- Promovează orice fel de discriminare, consum de substanțe interzise, tutun și alcool
- Includ persoane identificabile (au fața vizibilă) care nu și-au oferit consimțământul pentru a apărea în imagini
- Nu aparţin concurentului
- Conțin publicitate
- Drepturile și obligațiile organizatorului
- Organizatorul își rezervă dreptul de a nu aproba în concurs materialele video care nu se încadrează în tema impusă sau care nu respectă regulile și condițiile de înscriere;
- Organizatorul îşi rezervă dreptul de a urca materialele video câștigătoare pe conturile de facebook, de instagram, de youtube ale organizatorului, ale proiectului TEACH FOR SPEECH și ale partenerilor implicați în proiect făcându-le cunoscute în mediul online;
- Organizatorul se obligă să păstreze materialele video în arhiva sa pentru scopuri educaţionale şi necomerciale;
- Organizatorii nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la eventuale încălcări ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine exclusiv celui care a trimis materialul video.
- Drepturile și obligațiile participanților
- Să se înscrie în concurs folosind date de contact valide și complete (nume persoană, e-mail și mobil), astfel încât să poată fi contactați de organizator în cazul câștigării concursului;
- Să fie de acord să primească mesaje informative legate de concurs din partea organizatorului;
- Să fie de acord să cedeze exclusiv în favoarea organizatorului toate drepturile de autor asupra materialelor video trimise, pe o perioadă de 9 luni, conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare, cesiunea fiind nelimitată teritorial, înțelegând prin aceasta că își produce efecte în orice teritoriu de pe mapamond;
- Să fie de acord ca, după expirarea acestei perioade de 9 luni, să cedeze în favoarea organizatorului drepturile de difuzare, neexclusiv, pentru scopuri educaţionale şi necomerciale.
- Acordarea și anunțarea premiilor
Premiile concursului se vor acorda în urma jurizării din perioada 6 -10 august 2024.
Rezultatele vor fi anunțate la data de 11 august 2024 și vor fi comunicate tuturor participanților.
Câștigătorii vor trebui să confirme acceptarea premiului până la data de 12 august 2024 inclusiv.
În cazul în care unul dintre câștigători nu poate participa în perioada 16 – 17 august 2024 la Tabăra Coolturală, premiul va fi acordat participantului care urmează în clasament.
Prin participarea la acest concurs, participanții sunt de acord ca, în cazul în care vor câștiga, numele și prenumele, localitatea în care domiciliază și materialul video să poată fi făcute publice și folosite în scopuri publicitare de către organizator în diverse materiale de presă, audio, video, fără nici un fel de plată aferentă.
Câștigătorul premiului va semna o declarație în acest sens, conform celor solicitate de către organizator.
- Încetarea/Întreruperea concursului
Concursul poate înceta înainte de data de 5 august 2024 în cazul producerii unui eveniment ce constituie forţă majoră ori în cazul intervenirii oricărei situaţii ce poate periclita desfăşurarea lui, inclusiv în cazul apariţiei oricărei imposibilităţi a organizatorului (independent de voinţa lui) de a asigura continuarea în cele mai bune condiţii a concursului.
Concursul mai poate înceta înainte de data de 5 august 2024, ori poate fi suspendat oricând în baza deciziei organizatorului, cu condiţia ca acesta să anunţe în prealabil o astfel de situaţie.
Înscrierea în concurs înseamnă înţelegerea şi acceptarea regulamentului concursului, nefiind admise contestaţii cu privire la desemnarea câştigătorului din partea participanţilor.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare în termen de 24 (douăzecişipatru) ore de la anunţul prealabil de prezentare a acestor modificări pe site-ul oficial www.antonelasofiabarbu.ro.
- Prelucrarea datelor cu caracter personal
1. Prin participarea la prezentul concurs, participanţii sunt de acord ca datele lor cu caracter personal să fie prelucrate de către organizator şi/sau partenerii acestuia cu respectarea prevederilor Regulamentului 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi a abrogării Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – denumit în continuare „GDPR”).
2. Categoriile de date personale ce vor fi prelucrate de către organizator sunt: nume, prenume, adresă, data naşterii, telefon, e-mail, CNP, naţionalitate, semnătură olografă, cont bancar, iar datele vor fi procesate în legătură cu organizarea prezentului concurs şi acordarea premiilor.
3. Destinatarii datelor personale ale participanţilor la campanie pot fi:
• autorităţile statului (inclusiv autorităţi fiscale, autorităţi de protecţie a consumatorilor, organele abilitate prin lege, ca urmare a unei obligaţii legale a organizatorului, bănci)
• departamentul de contabilitate
4. Datele cu caracter personal vor fi păstrate cel puţin pe durata de valabilitate a concursului, precum şi ulterior, pe durata necesară executării obligaţiilor de către oricare dintre părţi. Datele personale vor fi stocate atât timp cât este necesar pentru scopurile menţionate mai sus sau pe perioada de timp prevăzuta de dispoziţiile legale.
5. De asemenea, vă informăm că:
1) aveţi dreptul de a vă retrage, în orice moment, consimţământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal cu privire la datele prelucrate, fără a afecta legalitatea prelucrării bazate pe consimţământ înainte de retragerea lui;
2) aveţi dreptul de acces la datele personale (articolul 15 din GDPR), la rectificarea datelor personale (articolul 16 din GDPR), la ştergerea datelor personale (articolul 17 din GDPR), dreptul la restricţionarea prelucrării datelor personale (art. 18 din GDPR), dreptul la portabilitatea datelor personale (articolul 20 din GDPR) şi dreptul de a vă opune prelucrării datelor personale (articolul 21 din GDPR);
3) în situaţia în care consideraţi că datele dvs. personale sunt prelucrate în mod ilegal, aveţi dreptul de a depune o plângere la: Autoritatea Naţionala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal Web site: http://www.dataprotection.ro/ E-mail: anspdcp@ataprotection.ro
Adresa: B-dul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poştal 010336, Bucuresti, România
Telefon fix: +40.318.059.211, +40.318.059.212
Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la adresa de email: invatacusofia@gmail.com
Persoană de contact: Antonela Sofia Barbu
MULT SUCCES ȘI CREATIVITATE!