Numărul de copii care suferă de anxietate și de depresie a crescut cu 30% în doar patru ani
Comunicat de presă
Numărul de copii care suferă de anxietate și de depresie a crescut cu 30% în doar patru ani. Cum îi sprijnă ONE Learning pe cei mici să se conecteze cu părinții lor
București, 07 decembrie 2022: În ultimii patru ani, procentul copiilor care se confruntă cu depresie și anxietate a crescut cu până la 30%, fiind afectați inclusiv copiii de vârstă preșcolară, arată un studiu internațional recent. Totodată, în România, unu din trei copii se confruntă cu stări de anxietate și are nevoie de suport emoțional. Una dintre cauze este lipsa de suficientă interacțiune umană și de expunere la experiențe diverse, care să îi ajute pe cei mici să-și dezvolte abilitățile esențiale pentru școală și viață. Totodată, în perioada pandemiei, pierderile de învățare s-au accentuat masiv, iar abilitățile de interacțiune socială și emoțională ale celor mici au fost și ele profund afectate, atrag atenția specialiștii de la ONE Learning – prima platformă din România care oferă activități off-screen, personalizate, de învățare prin joacă pentru copiii între 3-8 ani și familiile lor.
ONE Learning desfășoară în perioada 1-25 decembrie campania #NeJucămDeSărbători, princare invită bunicii, părinții și cadrele didactice să petreacă timp de calitate alături de copii, conectându-se offline. Activitățile, dezvoltate de experți în educația timpurie, sunt gratuite și adaptate în funcție de timpul de care dispun adulții pentru a se juca împreună cu cei mici.
„Fiecare activitate îi va ajuta pe părinți și pe ceilalți adulți de lângă copil să înțeleagă ce abilități își dezvoltă cel mic prin joacă, care este știința din spate atunci când ne jucăm și ce impact pot avea astfel de activități în dezvoltarea copilului. Pentru realizarea activităților propuse în cadrul campaniei #NeJucămDeSărbători, părinții n-au nevoie de nicio pregătire în prealabil sau de materiale speciale. E suficient să intre zilnic pe website-ul nostru pentru a descoperi alături de cei mici aventurile ursulețui Star. Acolo, vor descoperi un calendar cu propuneri de activități și jocuri creative departe de ecrane. În perioada sărbătorilor de iarnă, cred că cel mai frumos cadou pe care îl putem dărui copiilor și oamenilor mari este timp de calitate petrecut împreună”, a declarat Ioana Axinte, CEO și Cofondatoare ONE Learning.
Care sunt beneficiile dovedite științific de activitățile off-screen pentru copii?
“Jocurile off screen realizate de copii împreună cu cei dragi au un rol extrem de important în dezvoltarea și fericirea lor. Numeroase studii din ultimii ani au examinat impactul acestor activități asupra copiilor. Beneficiile sunt multiple: de la reducerea anxietății și a depresiei la
dezvoltarea competențelor de viață – rezolvarea de probleme, comunicare, creativitate, încurajarea colaborării dintre copii, creșterea stimei de sine și dezvoltarea abilităților socio-emoționale.
Copiii când se joacă și învață într-un mediu în care primesc afecțiune, capătă curaj să descopere lumea și sunt mai fericiți. Se transformă în mici exploratori care vor învăța de drag, nu din obligație”, a mai declarat a declarat Ioana Axinte, CEO ONE Learning, cu o experiență internațională de opt ani în dezvoltarea programelor de antreprenoriat si mentorat pentru tineri.
Activitățile din campania #NeJucămDeSărbători au la bază studii și cercetări internaționale care subliniază, pe de o parte, nevoia copiilor de-a se juca și de a petrece mai mult timp liber cu părinții și, pe de alta, dificultățile cu care se confruntă părinții în privința gestionării timpului, cât și în a găsi idei de activități pe care să le poată practica împreună cu cei mici:
- 69% din părinți nu petrec destul timp alături de copii lor;
- 85% dintre părinți susțin că nu știu ce activități să facă cu copii lor;
- 92% dintre copii vor ca părinții lor să se joace mai mult cu ei.
- 75% dintre copii nu se joacă destul off-line;
Campania #NeJucămDeSărbătorispune povestea ursulețului polar Star, care își dorește să se întoarcă la el acasă de Crăciun. Pentru a-și îndeplini dorința, însă, el are nevoie de ajutorul copiilor care intră în universul ONE Learning. Astfel, cei mici sunt încurajați să realizeze o activitate pe zi pentru ca Star să revină la familia lui.
În fiecare zi a campaniei, între 1-25 decembrie, la ora 7 dimineața, va fi publicată o nouă activitate surpriză pe website-ul: https://onelearning.ro/activitati
Printre cele de 25 activități care vor aduce povestea ursulețului Star la viață, copiii vor avea acces la: jocuri creative și de imaginație, jocuri de cunoaștere și de explorare a Universului, jocuri de energizare, jocuri de echipă, jocuri de exterior și de gestionare a timpului, cât și la povești scurte și accesibile vârstei lor.
Despre ONE Learning
ONE Learning, proiect finanțat cu 7.000 Euro în cadrul acceleratorului anual dedicat soluțiilor tehnologice educaționaleInnovators for Children 2022, este o aplicație care vine în ajutorul părinților, dar și a educatorilor și bunicilor, cu idei de activități creative și practice off-screen prin care orice copil își poate dezvolta competențe și abilități de viață (rezolvarea problemelor, comunicare, creativitate, inteligență emoțională, reziliență). ONE Learning devine astfel partenerul de joacă al părinților și copiilor.
Despre Innovators for Children
Innovators for Children este un accelerator dedicat startupurilor și ONG-urilor care aduc un impact pozitiv pentru starea de bine și dezvoltarea copiiilor și adolescenților cu ajutorul tehnologiei, prin inovare scalabilă. În cele 4 ediții ale programului au fost selectate 44 de proiecte, dintre care 15 au primit finanțare totală de peste 250.000 de euro.
Despre Impact Hub Bucharest
Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.
Despre Impact Hub Basel
Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.
Despre UiPath Foundation
UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală care derulează programe menite să susțină copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la educație și prin dezvoltarea competențelor secolului al 21-lea. UiPath Foundation a fost fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 și acționează ca o organizație independentă. Începând cu copiii din România și India, UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, regional și național, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia.