Judeţul Alba intră în scenariu roşu? 122 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Indicele de incidenţă ca cazurilor la mia de locuitori pe 14 zile a depăşit cifra critică de 3. În fapt, indicele este de 3.06 la mie, ceea ce înseamnă intrarea întregului judeţ în scenariul roşu. Astăzi, după orele 17.00 va avea loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va decide ce măsuri se vor lua pentru combaterea pe plan local a infectărilor cu coronavirus.

122 persoane au fost depistate pozitive depistate in ultimele 24 de ore în judeţul Alba, numărul cazurilor de la începutul pandemiei ajungând la 3591. 1511 persoane au fost declarate vindecate iar 107, decedate. Luni, în Alba au fost prelucrate 1007 probe (655 la DSP si 352 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 94203.

Iată numărul de cazuri pe fiecare localitate din judeţ.

Din cele 122 de noi cazuri identificate in ultimele 24 de ore pe teritoriul judetului Alba, 24 provin din doua focare identificate in doua centre sociale de tip rezidential. In primul centru, aflat pe raza localitatii Ocna Mures, unde focarul a izbucnit in week-end si unde s-a continuat testarea, au mai fost identificate inca 19 persoane pozitive pe langa cele 6 testate pozitiv in zilele anterioare. Al doilea focar a fost identificat intr-o casa de tip familial din Aiud si cuprinde 6 persoane.

Incidenţa cazurilor la mia de locuitori pe ultimele 14 zile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *