Spectacol cu păpuşi pus în scenă de copiii de la Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia


Copiii de la Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia au pus în scenă zilele trecute un spectacol cu păpuşi, îndrumaţi şi coordonaţi de actriţa Rodica Panu. Aceştia au interpretat piesa de teatru intitulată ,,Păpuşi de jucărie” şi i-au avut ca spectatori pe părinţii, fraţii şi surorile lor.

Atmosfera a fost una de poveste iar copiii s-au simţit extraordiar. Ei au ascultat cu mare atenţie sfaturile oferite de doamna Rodica Panu şi au încercat să reproducă întocmai pe scenă, indicaţiile sale. La finalul evenimentului, doamna Rodica Panu i-a răsplatit pe copii cu dulciuri”, au precizat reprezentanţii centrului educaţional de zi.

Actriţa Rodica Panu este originară din Galaţi unde a studiat artele spectacolului, fiind timp de mai mulţi ani actriţă la Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi.

Centrul Educaţional de Zi ,,Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar. Principalul obiectiv al acestui centru este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copiii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale, din categorii de grupuri vulnerabile. Astfel copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate care îi ajută să îşi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază şi de activităţi de dezvoltare personală dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *