Vrei să fii mai PRODUCTIV când lucrezi? Iată ce să faci!

Îţi doreşti să fii mai productiv şi să poţi lucra mai rapid şi mai eficient?

Nu este atât de greu pe cât crezi, dacă vei fi mai atent la modul în care îţi desfăşori activităţile.

Descoperă, în cele ce urmează, câteva metode utile prin care poţi face acest lucru.

Iată cum să fii mai productiv:

· Dotează-ţi biroul

Fie că lucrezi într-un cadru formal, fie că ai un job de acasă sau lucrezi ca freelancer, este esenţial să faci totul organizat.

Pentru acest lucru, ai nevoie de un birou care să îţi permită să îţi desfăşori activităţile în cele mai bune condiţii şi care să fie echipat cu toate cele necesare.

· Monitorizează-ţi activitatea

Una dintre problemele celor care nu reuşesc niciodată să fie productivi este reprezentată de faptul că nu îşi monitorizează activităţile.

Astfel, este esenţial să ştii cât petreci lucrând la o sarcină sau un proiect, pentru a putea şti, pe viitor, cum să îţi organizezi timpul.

Pentru acest lucru, exita chiar şi tool-uri şi aplicaţii special create, ce te vor ajuta să estimezi sau chiar să stabileşti cu acurateţe timpul pe care îl petreci pentru fiecare task în parte. Încearcă-le acum!

· Ia pauze regulate

Deşi poate părea că acest lucru nu te va ajuta deloc să fii productiv, pauzele regulate pot să îmbunătăţească modul în care îţi desfăşori activităţile, făcându-te să te concentrezi mai bine.

Câteva studii au demonstrat că pauzele regulate pot să te ajute să îţi menţii performanţele la un nivel constant.

În schimb, dacă vei lucra fără oprire, te vei simţi din ce în ce mai obosit, iar productivitatea ta va începe să scadă încetul cu încetul.

· Renunţă la “multitasking”

Deşi poţi crede că ai în sânge abilitatea de rezolva mai multe sarcini în acelaşi timp, trebuie să ştii că această metodă de a lucra este contraproductivă.

Mai multe studii realizate de psihologi au dovedit că “multitasking-ul”poate să aibă ca rezultat scăderea abilităţii de a te concentra şi a lucra eficient. Mai mult, te poate face să iroseşti timpul.

Poţi, în schimb, să îţi rezolvi task-urile pe rând, astfel încât să te poţi acorda mai multă atenţie lucrurilor pe care trebuie să le faci.

Crezi că poţi fi productiv cu ajutorul acestor sfaturi? Pune-le în practică şi observă cum rezultatele bune încep să apară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.