Vernisaj al Centrului Catehetic Sfântul Mina

Apropierea sărbătorilor de Paști a făcut să fie vernisată o nouă expoziție a copiilor de la Cercul de Pictură a Centrului Catehetic Sfântul Mina din Alba Iulia. În prezența artistului plastic Nicolae Toma Muntean și a numeroși copii și părinți, coordonatoarea cercului de pictură, artista Ana Jilinschi a prezentat expoziția. Lucrările au fost realizate de către copii cu vârste cuprinse între cinci și 15 ani în tehnici diferite, respectiv icoană pe sticlă, linogravură, metaloplastie, grafică cu peniță în tuș și tempera. Gazda expoziției este  Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, iar lucrările pot fi admirate aici în următoarea perioadă.

„Atât icoanele cât și celalalte picturi sunt interpretările copiilor, care au o cu totul altă abordare, specifică vârstei lor” a spus Ana Jilinschi în deschiderea vernisajului.

„Toate icoanele sunt frumoase dar am văzut unele deosebite, am văzut icoane ale Mariei, extraordinare. Pentru mulți ar putea să fie o sursă de inspirație modul în care acești copii au realizat aceste picturi, prin prisma vârstei lor curate”, a spus Nicolae Toma Muntean, după ce a vazut lucrările expuse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.