Un milion de euro pentru aparatură la Spitalul din Blaj

Administraţia publică blăjeană cumpără aparatură de peste un milion de euro pentru Spitalul Municipal Blaj fapt care va asigura un act medical superior pentru cei 50 000 de locuitori pe care îi deserveşte.

Decizia a fost luată ca urmare a finalizării anul acesta a celor mai importante proiecte de infrastructură. “Marile investiţii atât de necesare în urmă cu câţiva ani se vor finaliza anul acesta. Vom putea spune din acest punct de vedere că vom avea un oraş la cheie. Împreună cu echipa din Primărie şi cu Consiliul Local am decis sa ne îndreptam aşadar atenţia spre alte domenii importante vieţii noastre de zi cu zi. Sănătatea a fost alegerea noastră firească inclusiv datorită siguranţei că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti va maximiza efortul financiar al comunităţii blăjene”, afirmă primarul Rotar.

In legatura directa cu acesta investiţie majora, Spitalul Municipal Blaj a semnat deja contracte cu 16 tineri medici rezidenţi care vor începe să profeseze în urmatoarea perioadă la Blaj. Daca în prezent media de vârstă a medicilor specialişti este de 48 ani, în scurt timp aceasta va scădea cu aproape 10 ani.

Investiţia în aparatură realizată din bugetul propriu al Primăriei Municipiului Blaj este egală cu investiţiile de care a beneficiat unitatea din partea ministerului de profil în ultimii 20 de ani.

Spitalul Municipal Blaj are în prezent 277 de paturi şi funcţionează cu 8 specialităţi. Acesta a fost înfiinţat în 1965 iar din 1984 a fost construit un pavilion nou unde în prezent se află şi sediul administrativ.

Din punctul de vedere al populaţiei deservite, aceasta este una relativ stabilă material dar cu un procent relativ mare al persoanelor de peste 65 de ani. Populaţia este predispusă îmbolnavirilor specifice climei, boli de plămâni, boli cardiovasculare, renale, tumori, fracturi, traume, etc.

Pentru partea de diagnosticare Spitalul Municipal Blaj va achiziţiona un computer tomograf , deasemenea un aparat radiologic mobil C ARM pentru sala de operţtii ortopedie şi traumatoligie alături de un turn artroscopic .

Un alt sector care va primi o atenţie specială va fi blocul operator care va fi dotat cu un aparat laparoscopic pentru operaţii chirurgicale acesta scurtând durata de spitalizare a bolnavilor cu peste 70%.

Dotarea secţiei de boli interne este de asemenea prioritară urmând a fi instalat un sistem centralizat de monitorizare non stop pentru pacienţii cu probleme cardiace.

Secţia de oftalmologie care până în prezent putea oferi doar consultaţii pacienţilor va beneficia în curând de un tomograf în carenţa optica şi de un laser retinian ambele asigurând necesarul pentru viitoare intervenţii chirurgicale.

Considerăm că printr-o dotare la nivelul cel mai înalt cu aparatură performantă vom ţine pasul atât cu medicina modernă dar şi cu alte unităţi medicale importante din ţară în ceea ce priveşte performanţa în îngrijirea medicală, în investigaţii şi tratamente moderne de înalt nivel care să permită pacienţilor din Blaj şi de pe Valea Târnavelor să fie investigaţi şi tratati fără a se deplasa la alte spitale”, declară managerul Spitalului Municipal Blaj dr. Mihai Nemeţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.