Teatrul Prichindel la Festivalul pentru copii Arcadia de la Oradea

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia a fost selecționat la cea de-a III-a ediție a FESTIVALULUI PENTRU COPII ARCADIA ÎN CETATEA care se va desfăşura în perioada 4 – 26 iunie 2016 la Oradea. Teatrul nostru va participa cu spectacolul POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, regia Todor Valov (Bulgaria). Spectacolul se va juca pe data de 11 iunie, ora 11.00 la sala Arcadia din Oradea.

Evenimentul este organizat de către Fundaţia Culturală Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, Teatrul Regia Maria și Administrația Fondului Cultural Național și nu are caracter competitiv.

“Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative.

Todor Valov, regizor

Echipa spectacol:

Distribuția: Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea

Construcție păpuși: Masters of puppets Sofia – Bulgaria

Realizare costume: Mirela Tămășan

Lumini: Ovidiu Tămășan

Sunet: Florin Andrea

Tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.